Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συντονισμός στο υπουργείο Εργασίας για τη μείωση των συντάξεων

Συντονισμός στο υπουργείο Εργασίας για τη μείωση των συντάξεων

Σύσκεψη για την υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, το πρωί με θέμα τις μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών, αλλά και τον ηλεκτρονικό έλεγχο των συνταξιούχων. 

 

Σύσκεψη για την υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή το πρωί με θέμα τις μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών, αλλά και τον ηλεκτρονικό έλεγχο των συνταξιούχων.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης επιδιώκει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνική Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) να λειτουργήσει ως ενιαίος φορέας ελέγχου και πληρωμών συντάξεων στα πρότυπα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών και το θέμα αυτό θα εξετάσει με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκονται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρ. Χάλαρης και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρης.

Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα παράσχουν στην ΗΔΙΚΑ όλα τα στοιχεία των συνταξιούχων και των πληρωμών με στόχο να εντοπιστούν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις και μερίσματα από κάθε πηγή, αλλά και να δρομολογηθούν διασταυρώσεις για τις πληρωμές των συντάξεων, όπως και η ταυτοποίηση στοιχείων προσώπων.

Με την εφαρμογή ενιαίας διαδικασίας θα απομονωθούν οι «διπλοσυνταξιούχοι» και θα εφαρμοσθούν ακολούθως οι μειώσεις στις συντάξεις. Σημειώνεται πως εάν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, θα υποστούν περικοπές από το πρώτο ευρώ κατά 5% από τα 1.000 ευρώ – 1.500 ευρώ, 10% για άθροισμα συντάξεων από 1.500,01 ευρώ έως και 2.000 ευρώ, 15% από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ και 20% από 3.000.01 ευρώ και πάνω.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024