Η χώρα διεξάγει οικονομικό πόλεμο, δήλωσε ο Π.Παναγιωτόπουλος
Η χώρα «διεξάγει έναν ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο, τον οποίον πρέπει να κερδίσουμε» ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι στο σωστό δρόμο».
Η χώρα «διεξάγει έναν ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο, τον οποίον πρέπει να κερδίσουμε» ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι στο σωστό δρόμο».
Η Ελλάδα πρέπει να σταθεροποιήσει το δημοσιονομικό της πλαίσιο και στη συνέχεια να αναδείξει ότι αποτελεί χώρα-κλειδί για το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας τόνισε.
«Αυτό είναι το γεωστρατηγικό μας πλεονέκτημα, που πρέπει να πουλάμε ακριβά και σε όλους» συμπλήρωσε.
Οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες ανέρχονται στα 517 εκατ. ευρώ, από τα οποία 80 εκατ. ευρώ είναι λειτουργικά έξοδα (κλείσιμο 55 στρατοπέδων και 15-19 κέντρων νεοσυλλέκτων, απόσυρση 47 αεροσκαφών, 11 πλοίων παλαιού τύπου, μείωση κατά 30% του αριθμού των νεοσυλλέκτων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και 10-15% του αριθμού των ανωτέρων αξιωματικών), 104 εκατ. ευρώ αποτελούν ακυρώσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και 333 εκατ. ευρώ «κούρεμα» σε υπάρχοντα εξοπλιστικά προγράμματα -«χωρίς πάντα να θίγεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων», όπως ισχυρίσθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Όσον αφορά δε, τις μειώσεις στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτές θα κινηθούν μεσοσταθμικά στο 7%, με την κυβέρνηση να προσπαθεί, ώστε οι περικοπές να είναι μικρότερες στους νέους αξιωματικούς και τους μικρότερους βαθμούς.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής