Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας δράσης και κοινωνικής προσφοράς του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Έλλη Λαμπέτη», διοργανώνει εξόρμηση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας δράσης και κοινωνικής προσφοράς του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Έλλη Λαμπέτη», διοργανώνει εξόρμηση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Η εξόρμηση σε πρώτη φάση, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εταιρείας Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση μαστού, σε όσες γυναίκες της Αθήνας το επιθυμούν και ενημέρωση από ειδικούς.

Η δωρεάν εξέταση μαστού θα πραγματοποιηθεί σε χώρο που προσφέρεται από το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 19:00 μ.μ., στον 2ο όροφο του θεραπευτηρίου (Παπαδιαμαντοπούλου 20, Ιλίσια, Μετρό Μέγαρο Μουσικής).
Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και η Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης του κοινού από ειδικούς, με θέμα «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές» που θα πραγματοποιηθεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο-Μαγγίνειο Αμφιθέατρο, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τις 10:30 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ..

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα προβληθούν διαφάνειες, οι ομιλητές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και ιδιαίτερα η Μονάδα Ιατρικής Απεικόνισης θέλοντας να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και στο έργο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας προσφέρουν ψηφιακή μαστογραφία στην προνομιακή τιμή των 25€, από τις 2 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, στις γυναίκες που προέρχονται από τις εκστρατείες δωρεάν ψηλάφησης μαστών της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας. Πληροφορίες τηλ. 210 74 70 257 και 210 72 08 100

To πρόγραμμα της Ημερίδας «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές», έχει ως εξής:

 • 10:30 – 10:45: Χαιρετισμοί από τους Δ.Α. Κελέκης και Λ. Ιωαννίδου-Μουζάκα
 • 10:45 – 11:05: Η συμβολή των απεικονιστικών μεθόδων στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
  Ομιλήτρια: Δρ Αλεξάνδρα Νικήτα, Ακτινοδιαγνώστης, επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Έρευνας Ακτινολογίας & Ιατρικής Απεικόνισης του Παν/μιου Αθηνών
 • 11:05 – 11:50: Επιδημιολογία – Κλινική Εξέταση – Χειρουργική Αντιμετώπιση
 • Ομιλήτρια: Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών, Γυναικολόγος – Χειρουργός – Ειδικός Μαστολόγος
 • 11:50 – 12:10: O ρόλος της ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού
  Ομιλητής: Δρ Ξενοφών Βακάλης, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Δ/ντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος 401 ΓΣΝΑ
 • 12:10 – 12:30: Νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις στις ασθενείς με καρκίνο του μαστού
  Ομιλητής: Δρ Γεώργιος Σαμέλης, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Μονάδος Ιπποκρατείου Γ.Ν.Α.
 • 12:30 – 13:00: Συζήτηση με το κοινό

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr