Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση φόρων για περισσότερη ανταγωνιστικότητα ζητούν από τον Ολάντ επιχειρηματίες

Μείωση φόρων για περισσότερη ανταγωνιστικότητα ζητούν από τον Ολάντ επιχειρηματίες

Δραστικές περικοπές στην φορολόγηση των μισθών ώστε η Γαλλία να ανακτήσει την χαμένη ανταγωνιστικότητα ζητούν από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ 98 διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων με κοινή έκκληση τους στη κυριακάτικη εφημερίδα Journal du Dimanche. Όπως εξηγούν μια περικοπή της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα δύο ετών θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τη χώρα ενώ η μείωση των εσόδων μπορεί να καλυφτεί από αύξηση στον ΦΠΑ και μείωση των κρατικών δαπανών.

Δραστικές περικοπές στην φορολόγηση των μισθών ώστε η Γαλλία να ανακτήσει την χαμένη ανταγωνιστικότητα ζητούν από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ 98 διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων με κοινή έκκληση τους στη κυριακάτικη εφημερίδα Journal du Dimanche.

Όπως εξηγούν μια περικοπή της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα δύο ετών θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τη χώρα που θα φτάσουν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια.

Η μείωση των εσόδων μπορεί να καλυφτεί από αύξηση στον ΦΠΑ και μείωση των κρατικών δαπανών.

Προτείνουν και μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις στα επίπεδα των φόρων των γειτονικών χωρών

Η έκκληση έρχεται λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση μέτρων από την κυβέρνηση (συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου) με σκοπό ακριβώς την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνει το Reuters.

Προς την κατεύθυνση των δραστικών περικοπών κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι προτάσεις που θα παραδώσει στην κυβέρνηση ο πρώην επικεφαλής της EADS Λουί Γκαλούα, ο οποίος εκτιμά ότι χρειάζεται «θεραπεία σοκ» μέσα από περικοπή φόρων στους μισθούς που θα καλυφτεί από αυξήσεις σε άλλα πεδία.

Πάντως ο Ολάντ, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Μοσκοβισί, φαίνεται να επιλέγουν μία σταδιακότερη προσέγγιση εκτιμώντας ότι η αύξηση των φόρων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε περιόδους υψηλής ανεργίας και αδύναμης ανάπτυξης.

«Δεν μπορεί να γίνει με μαγικό ραβδί, πρέπει να γίνει στο διάστημα της πενταετίας» είπε ο Μοσκοβισί στο Canal+.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024