«Είμαστε θύματα τοκογλυφίας» λέει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Για ένα «περίεργο πόλεμο, που βιώνουμε οι Έλληνες» κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. «Νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας» δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος. Μιλά για «καθοδηγούμενη Δημοκρατία» και καλεί «όλους όσοι δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν τόσο την αξιοπρέπεια όσο και την ιστορία μας».
Για ένα «περίεργο πόλεμο, που βιώνουμε οι Έλληνες» κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
«Νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας» δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος.
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μιλά για «καθοδηγούμενη Δημοκρατία», και καλεί «όλους όσοι δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν τόσο την αξιοπρέπεια όσο και την ιστορία μας».
Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρει, επίσης, ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και υπογραμμίζει ότι είναι μεγάλο λάθος το γεγονός ότι έχει αποϊεροποιηθεί και ευτελιστεί η αξία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Τέλος, εκφράζει την αισιοδοξία του, την οποία βασίζει όπως είπε στο φιλότιμο του Έλληνα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).