Στη Βουλή καταθέτει την Τετάρτη για τη «λίστα Λαγκάρντ» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ». Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στην Επιτροπή έχουν ήδη καταθέσει οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι παρέδωσε ένα τμήμα της λίστας στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρη και εξ ολοκλήρου στα χέρια του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Διώτη
Στην Επιτροπή έχουν ήδη καταθέσει οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος, στην πεντάωρη ακρόασή του, επέμεινε ότι δεν γνώριζε, μέχρι που τον ενημέρωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, για το περιεχόμενο του αρχείου, αλλά και το ότι δεν ήξερε ότι δεν υπήρχε αντίγραφο.
«Δεν μου ανέφερε κανείς για τη λίστα Λαγκάρντ. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι το ΣΔΟΕ δεν είχε το υλικό. Ευτυχώς που το είχα. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το υλικό τού δόθηκε ατύπως, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό μετά από τόσο χρονικό διάστημα η λίστα να έχει υποστεί αλλοιώσεις, δεδομένου ότι οι ενδιαφερόμενοι βρήκαν χρόνο να οργανωθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο χρησμός της Goldman Sachs για το 2026 – Τι βλέπει για ανάπτυξη & πληθωρισμό
- Γιατί θα «βρέξει» επενδύσεις στο real estate το 2026
- Οι ευχές του Λιονέλ Μέσι για τη νέα χρονιά (pic)
- Ο Μαμντάνι θέλει να φορολογήσει τους εκατομμυριούχους
- Ο Έλον Μασκ στο προσκήνιο: Πώς ο πλουσιότερος άντρας του πλανήτη έφερε τρόμο, γελοιότητα και χάος στο 2025
- Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]


