Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης, εξειδικευμένο προσωπικό  θα διενεργεί δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στο Ξενοδοχείο Divani Caravel  (Βασ. Αλεξάνδρου 2, Τ.Κ.161 21 Αθήνα), με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιδημιολογικής μελέτης OSTRIA και του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας ELPEN.

Το εξειδικευμένο προσωπικό θα κάνει δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας με δύο μηχανήματα υπέρηχων, προκειμένου να συμβάλλει στη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Στα πλαίσια της μελέτης OSTRIA από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 3.500 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες σε 105 σημεία της χώρας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες 45 ετών και άνω και ιδιαίτερα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και σε ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

Οι δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα διενεργούνται το διάστημα 12:00 – 16:30 μ.μ., κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 8018123 και 213 2086698.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στο περιθώριο του 6ου ενημερωτικού συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, ειδικοί θα αναλύσουν όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν στην οστεοπόρωση, την οστεοπενία και την οστεοαρθρίτιδα. Παράλληλα, μέσα από διαδραστικά events, οι γιατροί θα δώσουν συμβουλές για τη διατροφή, το άγχος και την ορθή διαχείριση των προβλημάτων του θυρεοειδός αδένα, της καρδιάς και των αγγείων.

health.in.gr