Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Καταγγελίες για ρατσιστικό πογκρόμ κατά Πακιστανών από αστυνομικούς του Ρέντη

Ρατσιστικό πογκρόμ από το τοπικό αστυνομικό τμήμα σε συνοικισμό Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Νίκαιας - Ρέντη - Κορυδαλλού. Καταγγέλλουν ότι το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών και συνέλαβαν 35 άτομα με τον ισχυρισμό ότι είχαν πληροφορίες για ναρκωτικά.

Ρατσιστικό πογκρόμ από το τοπικό αστυνομικό τμήμα σε συνοικισμό Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Νίκαιας – Ρέντη – Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι το βράδυ της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών, στην οδό Αγίας Άννης 11, και συνέλαβαν 35 άτομα. Αφού τους έβαλαν σε κλούβα, τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα με τον ισχυρισμό ότι είχαν πληροφορίες για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έπειτα από μερικές ώρες η αστυνομία ξαναγύρισε στα σπίτια των μεταναστών για έρευνα. Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί έσπασαν και γκρέμισαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ενώ προχώρησαν και σε πλιάτσικο αρπάζοντας από χρήματα μέχρι λάπτοπ και μικροσυσκευές.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της πακιστανικής κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη, όπου και διαπίστωσε τις συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης, στις οποίες κρατούνταν οι μετανάστες.

Καταγγέλλουν ότι 24 ώρες μετά τη σύλληψή τους, δεν τους είχε δοθεί νερό ή φαγητό, ενώ δεν τους είχε επιτραπεί να πάνε ούτε στην τουαλέτα. Αναφέρουν ότι η αστυνομία ανάμεσα στις μεθόδους ανάκρισης χρησιμοποίησε ακόμα και το γδύσιμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024