Καθολικές καλόγριες από 40 ιδρύματα αρωγής για ηλικιωμένους και παιδιά διαδηλώνουν από την Τρίτη μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο της Νάπολης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των κρατικών χρηματοδοτήσεων.

Οι καλόγριες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφάσισαν να δεθούν με αλυσίδες μαζί με γονείς οικογενειών που αντιμετωπίζουν χρόνιες οικονομικές δυσκολίες και στηρίζονται στην βοήθεια των συγκεκριμένων καθολικών οργανισμών.

Τα χρέη του ιταλικού δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τα θρησκευτικά αυτά ιδρύματα ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν καλόγριες που άρχισαν να πωλούν αντικείμενα αξίας των ιδρυμάτων και να διαθέτουν ακόμη και τις συντάξεις τους για να μην διακοπούν οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

«Κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι και να μείνουν στο δρόμο, με την γνωστή δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα της Νάπολης, χιλιάδες παιδιά» επισήμαναν οι καλόγριες, οι οποίες απαίτησαν την άμεση παρέμβαση του δημάρχου της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο