Οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, προειδοποιώντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα που ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο κ. Κουβέλης μίλησε για ισοπέδωση της εργασίας, τονίζοντας ότι αυτά τα μέτρα ισοδυναμούν με περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της ήδη καλπάζουσας ανεργίας.

Απευθυνόμενος στον Τύπο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να υπογραμμίσει ότι πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν είναι μεταρρύθμιση το να ζητά η τρόικα να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα.

«Δεν είναι μεταρρύθμιση ο διαμελισμός των εργασιακών δικαιωμάτων» τόνισε για να ξεκαθαρίσει πως η ΔΗΜΑΡ «κατηγορηματικά αποκρούει σε κάθε περίπτωση, και δεν θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα έχουν σχέση με αυτά τα οποία αξιώνει η τρόικα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα».

Ο κ. Κουβέλης προειδοποίησε ότι οι αξιώσεις της τρόικας «στο βαθμό που θα γίνονταν -αλλά δεν γίνονται- αποδεκτές» ισοδυναμούν με περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της ήδη καλπάζουσας ανεργίας.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η τρόικα οφείλει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο, τις αντοχές της κοινωνίες, και τις ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Υπερβαίνουν όλα εκείνα που αφορούν στη στήριξη της Ελλάδας, σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας