Οι γυναίκες στην Μποτσουάνα απέκτησαν δικαίωμα στην κληρονομιά του πατρικού
Τα ήθη και τα έθιμα της Μποτσουάνα δεν «άντεξαν» στην κρίση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο αναγνώρισε στις γυναίκες της χώρας το δικαίωμα να κληρονομούν το πατρικό τους σπίτι. Είχε προηγηθεί ο 5ετής δικαστικός αγώνας μιας γυναίκας κατά του... ανιψιού της, ο οποίος θεωρούσε ότι είναι ο νόμιμος κληρονόμος του ακινήτου της.
Τα ήθη και τα έθιμα της Μποτσουάνα δεν «άντεξαν» στην κρίση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο αναγνώρισε στις γυναίκες της χώρας το δικαίωμα να κληρονομούν το πατρικό τους σπίτι.
{{{ map }}}
Είχε προηγηθεί ο 5ετής δικαστικός αγώνας μιας γυναίκας κατά του… ανιψιού της, ο οποίος θεωρούσε ότι είναι ο νόμιμος κληρονόμος του ακινήτου της.
Στην απόφασή του το δικαστήριο είχε αναφέρει ότι στο όνομα της ισότητας και της δικαιοσύνης, οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην κληρονομιά.
«Είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς» είπε η γυναίκα που έδινε τη δικαστική μάχη κατά του ανιψιού της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αθώοι οι τρεις νεαροί για την υπόθεση της διαπόμπευσης σε βάρος του πρώην Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ
- ΗELLO!: Αυτή την Τετάρτη στα περίπτερα
- Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του νέου Σχολικού Συγκροτήματος Γουβιών – Κοντοκαλίου
- Μια νύχτα μόνο: Όνειρα και αποκαλύψεις
- Οργισμένος Έρικ Κλάπτον: Αιφνιδιστιακή αποχώρηση από συναυλία μετά από επίθεση εις βάρος του
- Ηλιούπολη: «Άκουσα ένα μακρόσυρτο “αααα” και δυνατό κρότο» – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για την πτώση των δύο κοριτσιών

