Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ιταλική Δικαιοσύνη μπλοκάρει την πρόταση Μόντι να φορολογήσει την Καθολική Εκκλησία

Η ιταλική Δικαιοσύνη μπλοκάρει την πρόταση Μόντι να φορολογήσει την Καθολική Εκκλησία

Το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας απέρριψε τη Δευτέρα την εφαρμογή διατάγματος της κυβέρνησης Μόντι που αναμενόταν να υποχρεώσει την Καθολική Εκκλησία να καταβάλει φόρο ακινήτων από το 2013. «H εφαρμογή του μέτρου ξεπερνά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης» εξηγεί το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας. Η ιταλική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να κάνει αλλαγές στο μέτρο.

Το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας απέρριψε τη Δευτέρα την εφαρμογή διατάγματος της κυβέρνησης Μόντι που αναμενόταν να υποχρεώσει την Καθολική Εκκλησία να καταβάλει φόρο ακινήτων από το 2013.

«H εφαρμογή του μέτρου ξεπερνά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης» εξηγεί το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση Μόντι καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές του σχετικού διατάγματος μέχρι το τέλος του χρόνου, σε μια προσπάθεια να μην χαθούν έσοδα από την φορολόγηση των ακινήτων που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί για εμπορικές δραστηριότητες.

Πρόκειται κυρίως για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενες κατοικίες και καταστήματα.

«Είμαστε έτοιμοινα κάνουμετις απαραίτητες αλλαγές, μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια» δήλωσε ουφυπουργός οικονομικών, Τζιανφράνκο Πολίλο.

Σύμφωνα με την ένωση Ιταλικών Δήμων Anci, η καταβολή του φόρου ακινήτων από την Καθολική Εκκλησία, θα μπορούσε να εισφέρει στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Μόντι δεν καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια που θέτει το Συμβούλιο Επικρατείας είναι πιθανό να αναγκαστεί να καλύψει το «κενό εσόδων» που θα προκύψει με επιβολή νέων φόρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024