Διαμαρτυρία στην γερμανική πρεσβεία την Τρίτη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί τη χώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί τη χώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Η παράσταση διαμαρτυρίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, γίνεται «για να διατρανώσουμε μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο».
Επίσης θα επιδοθεί στον Γερμανό πρεσβευτή ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο θα απαιτούνται οι γερμανικές αποζημιώσεις και η επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και η παράδοση στις ελληνικές αρχές της «λίστας Χριστοφοράκου».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, χαρακτήρισε την Γερμανίδα καγκελάριο «καλοδεχούμενη στην Ελλάδα», εφόσον «πρόκειται να ανακοινώσει ότι η Γερμανία θα επιστρέψει το κατοχικό δάνειο, το οποίο διά της βίας έλαβε από την ευρισκόμενη σε κατοχή Ελλάδα, θα αποδώσει τις γερμανικές επανορθώσεις για τις ζημίες που προκάλεσε στον ελληνικό λαό και στις υποδομές του κατά την ίδια περίοδο και τελικά παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη την περίφημη «λίστα Χριστοφοράκου» με τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς που πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού συνάπτοντας επαχθείς συμβάσεις προμηθειών με τη Siemens».
Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, η καγκελάριος «πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι εκτός από το να κουνά το δάκτυλό της και να απαιτεί θυσίες, ενώ η χώρα της κερδίζει δεκάδες δισ. ευρώ λόγω της κρίσης, έχει τη βούληση να εργασθεί για μια Ευρώπη των εθνών και όχι για μια γερμανική Ευρώπη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442