Υπηρεσιακοί παράγοντες καλούνται ως ύποπτοι για τα «μυστικά κονδύλια»
Στην τελική ευθεία περνά η έρευνα του οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση της διαχείρισης των λεγόμενων «μυστικών κονδυλίων» καθώς από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί διαφαίνεται σοβαρό ενδεχόμενο διάπραξης αξιοποίνων πράξεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η έρευνα του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη έχει ήδη εντοπίσει τουλάχιστον τρία πρόσωπα, υπηρεσιακούς παράγοντες, από τους οποίος ζητούνται πλέον εξηγήσεις.
Στην τελική ευθεία περνά η έρευνα του οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση της διαχείρισης των λεγόμενων «μυστικών κονδυλίων», καθώς από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί διαφαίνεται σοβαρό ενδεχόμενο διάπραξης αξιοποίνων πράξεων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η έρευνα του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη έχει ήδη εντοπίσει τουλάχιστον τρία πρόσωπα, υπηρεσιακούς παράγοντες, από τους οποίος ζητούνται πλέον εξηγήσεις.
Ο κ. Σπύρος Μουζακίτης καλεί με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικήματος τους εν λόγω υπηρεσιακούς παράγοντες να λογοδοτήσουν ώστε να κρίνει αν θα προχωρήσει στη συνέχεια στην άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση.
Η εισαγγελική έρευνα είχε παραγγελθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, με αφορμή δημοσιεύματος των Νέων που έκανε λόγο για «χορό εκατομμυρίων με τις απόρρητες δαπάνες σε υπουργεία κατά την τελευταία διακυβέρνηση της ΝΔ».
Η έρευνα των εισαγγελέων συμπεριέλαβε και τα «μυστικά κονδύλια» , που φέρεται ότι διατέθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2009-2010, ύστερα από σχετική παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την παράδοση σχετικού φακέλου στους Εισαγγελείς.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων