Κατά 37% αυξήθηκαν οι Έλληνες που αναζητούν εργασία στην Αυστρία
Αύξηση κατά 37% παρουσιάζει μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν εργασία στην Αυστρία. Πορτογάλοι και Ισπανοί ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Βέβαια, σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των Ελλήνων που βρίσκονται επίσημα στην Αυστρία σε αναζήτηση εργασίας είναι μικρός και ανέρχεται σε 156, των Ισπανών είναι 140 και των Πορτογάλων 120. Αντίθετα, στην πρώτη θέση πολιτών από τις υπόλοιπες 26 χώρες-μέλη της ΕΕ, που αναζητούν εργασία στην Αυστρία, βρίσκονται οι Γερμανοί, οι οποίοι αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τις 4.500.
Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν εργασία στην Αυστρία και συγκεκριμένα ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 37% μέσα σε ένα χρόνο, από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον αντίστοιχο μήνα φέτος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».
Πρώτος σε αύξηση (σε ποσοστό 50%), στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, είναι ο αριθμός των Πορτογάλων που αναζητούν εργασία στην Αυστρία, ενώ ακολουθούν οι Έλληνες (37%) και οι Ισπανοί (20%).
Βέβαια, σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των Ελλήνων που βρίσκονται επίσημα στην Αυστρία σε αναζήτηση εργασίας είναι αρκετά μικρός και ανέρχεται σε 156, ο αντίστοιχος των Ισπανών είναι 140 και των Πορτογάλων 120.
Αντίθετα, στην πρώτη θέση, σε απόλυτους αριθμούς, πολιτών από τις υπόλοιπες 26 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναζητούν εργασία στην Αυστρία, βρίσκονται οι Γερμανοί, οι οποίοι αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τις 4.500, με τους Ρουμάνους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση και να ανέρχονται σε 2.000, ενώ ακολουθούν οι Πολωνοί με 1.900.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442