Τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις της Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα αναμένονται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την Credit Agricole για το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Alpha Bank φαίνεται να έχει το προβάδισμα ώστε να είναι αυτή με την οποία η Credit Agricole θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση με τη θυγατρική της στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα αναμένονται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την Credit Agricole για το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας.
Μετά το «θρίλερ» της Παρασκευής, όταν οι διοικήσεις της Εθνικής, της Alpha Bank και της Eurobank περίμεναν επί ματαίω τις αποφάσεις των Γάλλων, όπως όλα δείχνουν, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Alpha Bank φαίνεται να έχει το προβάδισμα ώστε να είναι αυτή με την οποία η Credit Agricole θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση με τη θυγατρική της στην Ελλάδα.
Η απόκτηση της Εμπρρικής από την Alpha Bank θα δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα επί ελληνικού εδάφους.
Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για την Εμπορική Τράπεζα είχαν εκφράσει, πέρα από την Alpha, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.
Οι οριστικές λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα, όταν και θα «κλειδώσει» το ντιλ μεταξύ των δύο τραπεζών, ενώ με βάση αυτές θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης της Εμπορικής, αλλά και –εν συνεχεία- της Alpha Bank.
Μάλιστα, οι αγορές προεξόφλησαν θετικά τη συμφωνία, με τη μετοχή της Alpha Bank να διαμορφώνεται στα 1,66 ευρώ στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 3,11%, ενώ ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,45%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Κτηματολόγιο: 30 χρόνια λειτουργίας και 3,45 εκατ. «ορφανά» ακίνητα
- Κεφαλονιά: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης – Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους
- Τι είναι η «Θεωρία του Απριλίου»;
- Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας της Αθήνας – Προσήχθη ένας άντρας
- Συνταγή: Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, μουστάρδα και γιαούρτι
- Victim Blaming: όταν κακοποιείς το θύμα για δεύτερη φορά
- Το σχέδιο της Κομισιόν για την διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων από τη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442