
Παράταση της προθεσμίας υποβολής για το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ
Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, παρατείνεται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής του Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ, καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθάριστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3296/2004, όπως ισχύουν, για τη διαχειριστική περίοδο που έληξε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, παρατείνεται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής του Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ, καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθάριστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3296/2004, όπως ισχύουν, για τη διαχειριστική περίοδο που έληξε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την παρ.2 της 1026510/1658/370/ΠΟΛ.1101/Α0014/19.3.2002 Α.Υ.Ο. (ΦΕΚ 524Β΄), παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών που λήγουν κατά την ημέρα που οι αρμόδιες για την υποβολή ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές λόγω ανωτέρας βίας (όπως απεργία τραπεζικών ή εφοριακών υπαλλήλων, ύπαρξη βλάβης του συστήματος TAXIS κ.λπ.), μέχρι την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.
Περαιτέρω, σύμφωνα με την παρ.3 της ίδιας ως άνω Α.Υ.Ο., παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ που κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα γίνονται (κατά ΚΕΔΕ) ληξιπρόθεσμα μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.
Συνεπώς, λόγω της συνδυαστικής απεργίας τραπεζικών και εφοριακών υπαλλήλων στις 26/09/2012 και της συνεχιζόμενης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων στις 27/09/2012 και 28/09/2012 και σε εφαρμογή της ανωτέρω Α.Υ.Ο. προκύπτει, ότι οι δηλώσεις απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, εισφορών και τελών, θα παραλαμβάνονται εμπρόθεσμα από τις ΔΟΥ μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους, δηλαδή την 01/10/2012, ημέρα Δευτέρα.
Ομοίως, θα καταβάλλονται εμπρόθεσμα στις ΔΟΥ μέχρι και την 01/10/2012 τα βεβαιωμένα χρέη που έγιναν ληξιπρόθεσμα κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες των απεργιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναυλία Metallica: Ο κιθαρίστας των Gojira με μπλούζα «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»
- Το Ισραήλ απέλασε τους δύο ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla – Δεν απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τους
- Πάτρα: Βγήκε με όπλο στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί
- Διπλωματική κινητικότητα για το Ουκρανικό – Ο Πούτιν πρότεινε τον Σρέντερ ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων
- Λέσβος: Έκαψαν αυτοκίνητο πολίτη που κατήγγειλε κακοποιήσεις ζώων – H τρίτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής και φυσικά πήρε το χρυσό
- Τέιλορ Σουιφτ: Στην Ελλάδα μαζί με τον σύντροφο της για τον γάμο φίλου τους
- Έρχονται άλλες 200 κάμερες στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι οδηγοί θα μπουν στο στόχαστρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442