
ΕΣΕΕ: Η υπερφορολόγηση σβήνει τη χώρα από τον επενδυτικό χάρτη
Την άποψη ότι η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να βρει επαρκείς τρόπους μείωσης των δαπανών υποκαταστάθηκε για άλλη μία φορά με ισοδύναμα μέτρα αμφισβητούμενης φορολογικής απόδοσης, επιλέγοντας την ευκολότερη λύση και τους γνωστούς εύκολους στόχους, διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως το πακέτο των νέων μέτρων […]
Την άποψη ότι η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να βρει επαρκείς τρόπους μείωσης των δαπανών υποκαταστάθηκε για άλλη μία φορά με ισοδύναμα μέτρα αμφισβητούμενης φορολογικής απόδοσης, επιλέγοντας την ευκολότερη λύση και τους γνωστούς εύκολους στόχους, διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως το πακέτο των νέων μέτρων που συμφωνήθηκε από τους Κυβερνητικούς εταίρους περιέχει ακραία φορολογικά σενάρια, «τυφλά» φορολογικά χτυπήματα και φορολογικές επιθέσεις «αυτοκτονίας» της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
«Οι ουτοπικές φορολογικές ανατροπές δεν περιέχουν ούτε ισοδύναμες, ούτε συμμετρικές, ούτε άλλες ευρηματικές ρήτρες, αλλά συγκλίνουν στην εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία και στον αφανισμό της μεσαίας τάξης. Το σχέδιο καταστροφής της ελληνικής αγοράς δυστυχώς ολοκληρώνεται με την συγκεκριμένη λίστα μέτρων, ενώ ο τρόπος αύξησης της φορολογίας, των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των καταθέσεων σβήνει την χώρα από τον επενδυτικό χάρτη», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ το ελληνικό εμπόριο περιμένει να ακούσει την εξειδίκευση των νέων φορολογικών μέτρων από επίσημα χείλη του υπουργού Οικονομικών και όχι από διαρροές, ενώ η ΕΣΕΕ για πολλοστή φορά ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, πριν κάποιοι «επικίνδυνα» ανεπαρκείς μας δώσουν την χαριστική βολή.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
- Το Ισραήλ σκοτώνει ακόμα 4 αμάχους στη Γάζα – Ανάμεσα τους και ένα παιδί και οι γονείς του
- Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που αντιδρούν στον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στα καύσιμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442