Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen

Citroen

Πληθωρική αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στην πραγματικότητα της αγοράς, είτε πρόκειται για εντός είτε για εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, πράσινη ή συμβατική αυτοκίνηση, μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία της Citroen στο Παρίσι, όπου πέντε προτάσεις της θα δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στο κοινό για πρώτη φορά. Αναμφισβήτητα μεταξύ αυτών που διεκδικούν την μερίδα του […]

Πληθωρική αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στην πραγματικότητα της αγοράς, είτε πρόκειται για εντός είτε για εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, πράσινη ή συμβατική αυτοκίνηση, μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία της Citroen στο Παρίσι, όπου πέντε προτάσεις της θα δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στο κοινό για πρώτη φορά.

Αναμφισβήτητα μεταξύ αυτών που διεκδικούν την μερίδα του λέοντος από το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον είναι η πρεμιέρα του DS3 Cabrio το οποίο αντικαθιστά την μεταλλική του οροφή με μια συρόμενη υφασμάτινη σε συμφωνία με την ιδιαιτερότητα του στυλ του και προς όφελος του κόστους κατασκευής και ενδεχομένως, αγοράς.

Η επιλογή της συγκεκριμένης σχεδίασης για την οροφή, σημαίνει ότι η πλειονότητα των σχεδιαστικών στοιχείων που συνθέτουν τη γνώριμη σιλουέτα του θα παραμείνουν αμετάβλητα, απαλλάσσοντας το ταυτόχρονα από το επιπλέον βάρος που συνεπάγεται σε άλλες περιπτώσεις η αφαίρεση της οροφής.

Παράλληλα, το DS3 Cabrio εξακολουθεί να υπόσχεται άνετη φιλοξενία σε πέντε ενηλίκους επιβάτες αλλά και χώρο για τις αποσκευές τους στο 245 λίτρων πορτ μπαγκάζ. Όσον αφορά τις εκδόσεις κινητήρα του γαλλικού μοντέλου θα μιμηθούν την γκάμα της κλειστής έκδοσής του.

Το DS3 Cabrio δεν θα είναι ο μόνος εκπρόσωπος του μοντέλου στο Παρίσι καθώς η Citroen αποκαλύπτει μια πρωτότυπη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής του lifestyle μοντέλου.

Το DS3 Electrum εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 65 kW που τοποθετούνται στο μπροστινό άξονα. Οι ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 12,5 kW και οι οποίες με τη σειρά τους, του εξασφαλίζουν αυτονομία 120 χλμ. Η Citroen υπόσχεται επιλογή ταχείας φόρτισης κατά την οποία το 80% της ενέργειας των μπαταριών θα μπορεί να αναπληρωθεί σε διάστημα μισής ώρας.

To παρών στη γαλλική έκθεση δίνει σε παγκόσμια πρώτη και το πρακτικότερο «3άρι» της γκάμας της Citroen. O λόγος για την ανανεωμένη εκδοχή του C3 Picasso το οποίο εναρμονίζει την αισθητική του με τα σύγχρονα πρότυπα αποκτώντας LED ημέρας, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Ο τελευταίος περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης της φίρμας, eMyWay, το οποίο συνδυάζεται με θύρες USB, και σύστημα Bluetooth ενώ προαιρετικά, οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ηλεκτροχρωματικό κεντρικό καθρέφτη, LED φωτισμό για το θάλαμο επιβατών καθώς και δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων με το εξοπλιστικό πακέτο Mistral Claudia.

Την παρουσία της γαλλικής φίρμας συμπληρώνουν δύο μοντέλα τα οποία θα κληθούν να ενισχύσουν την παρουσία της Citroen σε αγορές εκτός Ευρώπης όπως η Ρωσία και η Βραζιλία, διαθέτοντας χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συγκεκριμένων αγορών.

Έτσι το C4 L αποτελεί μια επιμηκυμένη κατά 10 εκατοστά εκδοχή του C4 με πλουσιότερο και πολυτελέστερο εξοπλισμό. Αντιστοίχως, το C-Elysee είναι η απάντηση της γαλλικής φίρμας στις ανάγκες αγορών εκτός Ευρωπαϊκών συνόρων αποτελώντας ένα μεσαίο sedan με διαστάσεις μήκος 4,43 μ. πλάτος 1,7 μ. ύψος 1,47 μ. και μεταξόνιο 2,65 μέτρων που φιλοδοξεί να συνδυάσει την ελκυστική σχεδίαση της Citroen και την πολυτέλεια που κρύβουν στοιχεία εξοπλισμού όπως οι κάμερες οπισθοπορείας σε ένα προσιτό σύνολο.

N.K

auto.in.gr

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024