«Συνωμοσία των Σιωνιστών» η ταινία και τα σκίτσα του Μωάμεθ, λέει ο Αχμαντινετζάντ
Ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Δύση υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης όσον αφορά την αντιισλαμική ταινία και τα σκίτσα με το Μωάμεθ, αλλά αρνείται την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος. Συνωμοσία των «Σιωνιστών» χαρακτηρίζει τη δημοσίευση των σκίτσων και τη δημιουργία της αντι-ισλαμικής ταινίας ο Ιρανός πρόεδρος.
Ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Δύση υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης όσον αφορά την αντιισλαμική ταινία και τα σκίτσα με το Μωάμεθ, αλλά αρνείται την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος.
«Αν η Δύση υποστηρίζει ότι η προσβολή του προφήτη εντάσσεται στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, τότε γιατί για ένα απλό ιστορικό ζήτημα, καταπιέζουν και φυλακίζουν τους ερευνητές της ιστορίας και ακόμη απειλούν ένα ολόκληρο έθνος (το Ιράν) λόγω μόνον αυτού του ζητήματος;» δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ, αναφερόμενος στην αμερικανικής παραγωγής αντιισλαμική ταινία «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων» και στα σκίτσα με τον Μωάμεθ που δημοσίευσε η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου.
Ο Ιρανός πρόεδρος έχει σε διάφορες περιστάσεις αμφισβητήσει τις ιστορικές διαστάσεις του Ολοκαυτώματος.
Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την αμερικανικής παραγωγής ταινία και τα σκίτσα με τον Μωάμεθ, λέγοντας ότι συνιστούν «μια οργανωμένη συνωμοσία των Σιωνιστών», με στόχο την αντιμετώπιση του όλο και μεγαλύτερου κύματος ισλαμιστών στον κόσμο.
«Για να σωθούν από την κατάρρευση, οι απαίδευτοι Σιωνιστές έχουν αρχίσει τις συνωμοσίες για να υποκινήσουν θρησκευτικές αντιπαραθέσεις στον κόσμο με τους δυτικούς ηγέτες να αιτιολογούν αυτές τις δόλιες συνωμοσίες» πρόσθεσε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στην Τεχεράνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442