Μετά τις αντιρρήσεις των υπολοίπων κατασκευαστών να ξεκινήσει, το νέο Polo WRC κανονικά την καριέρα του από το Ράλλυ Σαρδηνίας, η αγωνιστική ομάδα της VW σκέπτεται να κάνει το ντεμπούτο του Volkswagen Polo R WRC στο 10ο «Rally Legend» του San Marino (11 – 14 Οκτώβριου 2012). Η παγκόσμια αγωνιστική πρώτη εμφάνιση είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί από τον Carlos Sainz. Η ιταλική διοργάνωση το επιβεβαιώνει και μένει να γίνουν και κάποιες δοκιμές την επόμενη εβδομάδα στην Algarve (Πορτογαλία).

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Ράλλυ μίλησε στο site της εφημερίδας «El Confidencial» και άφησε να εννοηθεί πως θα είναι ο οδηγός σε αυτή την πρωτιά του Polo ενώ επίσης άφησε την πόρτα ανοιχτή για μια πιθανή επιστροφή στο Rally Dakar λέγοντας: «Ποιος ξέρει … ίσως να προσπαθήσω να κερδίσω άλλο ένα Dakar».

Στο ίδιο site ο C. Sainz μίλησε επίσης για την τρέχουσα κατάσταση του WRC: «Πιστεύω περισσότερο στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Δώδεκα καλά ράλλυ θα είναι αρκετό για ένα δυνατό πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, όταν συμμετείχαν περισσότερες εταιρείες και περισσότεροι οδηγοί ήταν ίσως τα καλύτερα χρόνια. Ίσως θα πρέπει να δούμε πάλι τι ίσχυε τότε. Όσον αφορά την τεχνική πλευρά τα νέα αυτοκίνητα WRC είναι καλά αλλά, κατά τη γνώμη μου, τους λείπει η δύναμη. Ίσως αν ήταν 50 ή 100 κιλά ελαφρύτερα να ήταν πιο δυνατά και πιο θεαματικά.»

auto.in.gr