Σημαντική μείωση της αξίας των εξαγορών και συγχωνεύσεων διεθνώς καταγράφει ο ΟΟΣΑ
Σημαντική πτώση της αξίας των εξαγορών και συγχωνεύσεων διεθνώς λόγω της οικονομικής κρίσης καταδεικνύουν στοιχεία που εμπεριέχονται σε έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι διεθνείς συγχωνεύσεις και εξαγορές έχουν μειωθεί απότομα το 2012 στα 675 δισ. δολάρια, ήτοι 34% χαμηλότερα από το 2011, οπότε είχαν διαμορφωθεί σε 1 τρισ. δολάρια.
Σημαντική πτώση της αξίας των εξαγορών και συγχωνεύσεων διεθνώς λόγω της οικονομικής κρίσης καταδεικνύουν στοιχεία που εμπεριέχονται σε έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι διεθνείς συγχωνεύσεις και εξαγορές έχουν μειωθεί απότομα το 2012 στα 675 δισ. δολάρια, ήτοι 34% χαμηλότερα από το 2011, οπότε είχαν διαμορφωθεί σε 1 τρισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η μείωση αυτή εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από την αβεβαιότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και την ανησυχία της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας για αύξηση του προστατευτισμού και εν μέσω περιβάλλοντος υψηλότερου κινδύνου.
Η ίδια έρευνα καταδεικνύει τη διπλή επίδραση της οικονομικής κρίσης στις διεθνείς ροές επενδύσεων. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις προχωρούν σε μεγάλη απομόχλευση μειώνοντας τις διεθνείς επενδύσεις τους, αλλά και πωλώντας περιουσιακά τους στοιχεία στο εξωτερικό.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.