Κατηγορούμενοι για κατασκοπεία δύο Τσέχοι που συνελήφθησαν στη Λήμνο
Δύο Τσέχοι, στων οποίων την κατοχή βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Λήμνο με την κατηγορία της κατασκοπείας. Οι ίδιοι, πάντως, υποστήριξαν ότι συνέλεγαν οπτικό υλικό για την ανάπτυξη ενός... βιντεοπαιχνιδιού.
Δύο Τσέχοι, στων οποίων την κατοχή βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Λήμνο με την κατηγορία της κατασκοπείας. Οι ίδιοι, πάντως, υποστήριξαν ότι συνέλεγαν οπτικό υλικό για την ανάπτυξη ενός… βιντεοπαιχνιδιού.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας, το ύποπτο υλικό βρέθηκε στη βιντεοκάμερα και τη φωτογραφική μηχανή των δύο Τσέχων, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι εργάζονται για την εταιρεία Bohemia Interactive και συνέλεγαν εικόνες με τις οποίες θα εμπλούτιζαν το βιντεοπαιχνίδι «Arma 3», το οποίο διαδραματίζεται στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας


