Κατηγορούμενοι για κατασκοπεία δύο Τσέχοι που συνελήφθησαν στη Λήμνο
Δύο Τσέχοι, στων οποίων την κατοχή βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Λήμνο με την κατηγορία της κατασκοπείας. Οι ίδιοι, πάντως, υποστήριξαν ότι συνέλεγαν οπτικό υλικό για την ανάπτυξη ενός... βιντεοπαιχνιδιού.
Δύο Τσέχοι, στων οποίων την κατοχή βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Λήμνο με την κατηγορία της κατασκοπείας. Οι ίδιοι, πάντως, υποστήριξαν ότι συνέλεγαν οπτικό υλικό για την ανάπτυξη ενός… βιντεοπαιχνιδιού.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας, το ύποπτο υλικό βρέθηκε στη βιντεοκάμερα και τη φωτογραφική μηχανή των δύο Τσέχων, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι εργάζονται για την εταιρεία Bohemia Interactive και συνέλεγαν εικόνες με τις οποίες θα εμπλούτιζαν το βιντεοπαιχνίδι «Arma 3», το οποίο διαδραματίζεται στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιδού η απορία: Κάνουμε stretching πριν ή μετά την άσκηση;
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει επαφές για τον Χάαλαντ»
- Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος του τριημέρου – Τα μέτρα της Τροχαίας
- Στο φαρμακείο της γειτονιάς αναζητούν όλα τα ακριβά φάρμακα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις
- Ένοπλες δυνάμεις – Οι χώρες με τις μεγαλύτερες δαπάνες και η θέση της Ελλάδας
- Συνταγή: Αρωματική ντοματόσουπα


