Κατηγορούμενοι για κατασκοπεία δύο Τσέχοι που συνελήφθησαν στη Λήμνο
Δύο Τσέχοι, στων οποίων την κατοχή βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Λήμνο με την κατηγορία της κατασκοπείας. Οι ίδιοι, πάντως, υποστήριξαν ότι συνέλεγαν οπτικό υλικό για την ανάπτυξη ενός... βιντεοπαιχνιδιού.
Δύο Τσέχοι, στων οποίων την κατοχή βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Λήμνο με την κατηγορία της κατασκοπείας. Οι ίδιοι, πάντως, υποστήριξαν ότι συνέλεγαν οπτικό υλικό για την ανάπτυξη ενός… βιντεοπαιχνιδιού.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας, το ύποπτο υλικό βρέθηκε στη βιντεοκάμερα και τη φωτογραφική μηχανή των δύο Τσέχων, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι εργάζονται για την εταιρεία Bohemia Interactive και συνέλεγαν εικόνες με τις οποίες θα εμπλούτιζαν το βιντεοπαιχνίδι «Arma 3», το οποίο διαδραματίζεται στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τζέιμι Ντίμον της JPMorgan προσπαθεί να γίνει «πολύ μεγάλος για να αποτύχει»
- Oπως πήγαν… έφυγαν
- Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη ανασύρθηκε νεκρή κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στο διαμέρισμά της
- Μικτά πρόσημα στη Wall Street σε αναμονή της λήξης του τελεσιγράφου Τραμπ
- Πώς ο πόλεμος απειλεί να «εξαφανίσει» τα μισά εταιρικά κέρδη
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τις μεγάλες νίκες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού