Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Diana Vreeland: Η ζωή της θρυλικής fashion editor σε ταινία

Diana Vreeland: Η ζωή της θρυλικής fashion editor σε ταινία

Στις 21 Σεπτεμβρίου βγαίνει στους κινηματογράφους στις ΗΠΑ το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της θρυλικής Diana Vreeland. Δείτε το τρέιλερ και μάθετε την ιστορία της.

Nina de Lange

«Το στυλ είναι τα πάντα…το στυλ είναι ένας τρόπος ζωής. Χωρίς αυτό είστε τίποτα.»

Ένα πορτρέτο γύρω από τη γυναίκα που έκανε διάσημη την Twiggy, έδωσε συμβουλές στην Jackie Onassis και έφερε στη ζωή πολλά trends, τα οποία απολαμβάνουμε κάθε μέρα.
Η Diana Vreeland, που πέθανε σε 1989, και είναι γνωστή ως η αυτοκράτειρα της μόδας, κυριάρχησε στο στυλ για πενήντα χρόνια. Ως συντάκτρια μόδας στο Harper’s Bazaar US για πάνω από είκοσι πέντε χρόνια και αρχισυντάκτρια της Vogue US, ο τίτλος αυτός δικαιωματικά της ανήκει. Μετά την Vogue το 1971 απ’όπου απολύθηκε, (γιατί «ήθελαν ένα διαφορετικό περιοδικό»), η Diana κλήθηκε να γίνει σύμβουλος του Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute στη Νέα Υόρκη, όπου οργάνωσε δώδεκα εκθέσεις. Έδωσε τον εαυτό της με πάθος στη μόδα και αυτή η ταινία θα μας δείξει τη μεγάλη επιρροή που είχε, και ακόμη έχει, και πόσο αγαπήθηκε από τους συνάδελφους της.
Η ταινία The eye has to travel σκηνοθετείται από τη Lisa Immordino Vreeland, η οποία είναι παντρεμένη με τον εγγονό της Diana. Οι συνέντευξεις, που είναι κυρίως εγγεγραμμένες στο σαλόνι της, και ένας διάλογος μεταξύ εκείνης και του συγγραφέα George Plimpton, ο οποίος έγραψε τα απομνημονεύματα της, θα τη φέρει κοντά μας.
Η ταινία είναι γεμάτη από εικόνες των σελίδων του περιοδικού και του αρχείο της, με μουσική, φωτογραφία, κινούμενα σχέδια και γραφικά. Μερικοί από τους ανθρώπους που θα μιλήσουν για εκείνη είναι η Ali McGraw, η Anjelica Huston, ο Manolo Blahnik, η Lauren Hutton και η Diana von Furstenberg.
The eye has to travel έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Αναμένεται στους κινηματογράφους στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες στις 21 Σεπτέμβριου 2012.

woman.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024