Στις 4 το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού του Γ.Στουρνάρα με την τρόικα
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ανακοινώσεις του πακέτου των επώδυνων μέτρων, ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου, καθώς στις 4 το απόγευμα της Κυριακής συναντάται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας. Στις 19:00 θα γίνει και η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηχών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Tο υπουργείο Oικονομικών έχει έτοιμο και θα παρουσιάσει στην τρόικα συνολικό σχέδιο περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Ακόμη, θα εισηγηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς την εφαρμογή του ειδικού μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ανακοινώσεις του πακέτου των επώδυνων μέτρων, ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου, καθώς νωρίς το απόγευμα της Κυριακής συναντάται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας. Στις 19:00 θα γίνει και η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηχών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Το ραντεβού του κ. Στουρνάρα με την τρόικα θα ξεκινήσει στις 16:00 στο υπουργείο Οικονομικών.
Η σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, θα γίνει στις 19:00, ενώ στις 11:45 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών και την Τρίτη θα πάει στη Φρανκφούρτη για να συναντήσει τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει στην τρόικα ένα πακέτο μέτρων της τάξεως των 17 δισ. ευρώ περίπου, στο οποίο θα υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις της τρόικας.
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, μετά τις επισημάνσεις της τρόικας για τις εμφανείς μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα στους μισθούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και ανάμεσα στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το υπουργείο Oικονομικών έχει έτοιμο και θα παρουσιάσει στην τρόικα συνολικό σχέδιο περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Ακόμη, θα εισηγηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς την εφαρμογή του ειδικού μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.
Στόχος είναι οι μισθοί δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματών, πανεπιστημιακών και ενστόλων να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2004, όταν για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους οι αμοιβές βρίσκονται καόμη πιο χαμηλά.
Το βασικό σενάριο για τα μέτρα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα και ούτε πρόκειται να γίνει στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς η κυβέρνηση έχει περιθώριο μερικών ημερών ακόμη, μέχρι το άτυπο Eurogroup στις 14 του μηνός, στη Λευκωσία.
Μία ημέρα νωρίτερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013, στο οποίο θα υπάρχουν και τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Financial Times: Έτοιμη για συνομιλίες με Πούτιν η ΕΕ; Πράσινο φως από Ζελένσκι
- Παναθηναϊκός: Η Σπόρτινγκ δίνει Ιωαννίδη-Βαγιαννίδη με δανεισμό
- Εδώ είναι Ελλάντα! Η διαιτησία πήρε… Φωτιά επειδή κάνουν κουρέλι του κανονισμούς
- Παραλιακή: Νταλίκα σφήνωσε στις «Τρύπες του Καραμανλή» – Μεγάλες ουρές στο ρεύμα προς Σαρωνίδα
- Νέα Αριστερά: Οι νεκροί στις φυλακές είναι αποτέλεσμα μιας απάνθρωπης πολιτικής
- Ηνωμένο Βασίλειο: Συνελήφθη κουκουλοφόρος που φέρεται να κινήθηκε απειλητικά προς τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάλι ξεκίνησε το λιντσάρισμα «υπόπτων» που οι πολίτες θεωρούν συνεργούς
- Καμπανάκι από τη Μaersk – «Φέσι» μισό δισ. κάθε μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442