Παραολυμπιονίκης στην ποδηλασία ο πρώην πιλότος της F1 Αλεξ Ζανάρντι
Ένα σπουδαίο μάθημα ζωής και αφοσίωσης έδωσε ο Ιταλός Αλεξ Ζανάρντι. Ο πρώην πιλότος της F1, που το 2001 έχασε και τα δύο του πόδια σε ατύχημα που είχε σε αγώνα cart, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της χειροκίνητης ποδηλασίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ένα σπουδαίο μάθημα ζωής και αφοσίωσης έδωσε ο Ιταλός Αλεξ Ζανάρντι. Ο πρώην πιλότος της F1, που το 2001 έχασε και τα δύο του πόδια σε ατύχημα που είχε σε αγώνα cart, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της χειροκίνητης ποδηλασίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ο Ζανάρντι είχε ακρωτηριαστεί και στα δύο του πόδια (το ένα εξ ολοκλήρου και το άλλο από το γόνατο και κάτω) σε ατύχημα που είχε το 2001 με μονοθέσιο του αμερικανικού πρωταθλήματος CART στη γερμανική πίστα Λάουσιτσρινγκ.
Παρ’ όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να οδηγεί σε αγώνες ταχύτητας μηχανοκινήτων, παίρνοντας μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού από το 2005 ως και το 2009 με μια ειδικά διαμορφωμένη BMW 320i.
Επειτα από τέσσερις νίκες στο WTCC, αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του στα μηχανοκίνητα και να ασχοληθεί με την άλλη μεγάλη του αγάπη, τη χειροκίνητη ποδηλασία.
«Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα, ένα από τα μεγαλύτερα της καριέρας μου. Δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Ηταν μια σπουδαία εμπειρία που έζησα στα 45 μου χρόνια. Οταν είσαι 20 εκτιμάς τα μετάλλια, ενώ όταν είσαι 40 εκτιμάς αυτό που κάνεις κάθε μέρα. Είχα μια μαγευτική περιπέτεια και η κατάληξή της ήταν φανταστική» δήλωσε έχοντας πλέον την ιδιότητα του Παραολυμπιονίκη.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Καθοριστικός ο Απρίλιος για τη δημιουργία νέας λίγκας στην Ευρώπη – Τα οικονομικά δεδομένα, οι αμφιβολίες των επενδυτών και η αναγκαστική στροφή προς συνεργασία
Ο Άρης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό και ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει να αποφασίσει για την ενδεκάδα και έχει και μεγάλα ερωτηματικά όσον αφορά τον παρτενέρ του Φαμπιάνο.
Ο Ματιέ Στραζέλ είναι μια από τις «καυτές» περιπτώσεις του καλοκαιριού και στο εξωτερικό εμπλέκεται τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και με τους Γάλλους του Ολυμπιακού – Τι ισχύει για τον 24χρονο γκαρντ…
Ο Λιονέλ Μέσι αποθεώθηκε στο «Λα Μπομπονέρα» και τα σενάρια για το μέλλον του στην Εθνική Αργεντινής μόνο σίγουρο δεν είναι λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας