Συνταξιούχοι κατασκήνωσαν έξω από τον ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που βιώνουν, δηλαδή τις επικείμενες περικοπές στις ήδη πενιχρές συντάξεις τους, που δεν φθάνουν να καλύψουν βασικές ανάγκες, τις ελλείψεις στα φάρμακα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη κατασκήνωσαν έξω από το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ και έστησαν τσουκάλι για να μαγειρέψουν σούπα.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που βιώνουν, δηλαδή τις επικείμενες περικοπές στις ήδη πενιχρές συντάξεις τους, που δεν φθάνουν να καλύψουν βασικές ανάγκες, τις ελλείψεις στα φάρμακα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη κατασκήνωσαν έξω από το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ και έστησαν τσουκάλι για να μαγειρέψουν σούπα.
«Είναι η πέμπτη φορά που μας κόβουν τις συντάξεις. Ήρθαμε σήμερα συμβολικά εδώ να κάνουμε αυτό το κατοχικό έδεσμα, γιατί εκεί μας οδηγούν. Φάρμακα μας κόβουν, συντάξεις μας κόβουν, γιατρούς δεν έχουμε, δεν πάει άλλο. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Το επόμενο βήμα είναι να μας αφαιρέσουν και τη ζωή μας. Θεωρούν ότι οι συνταξιούχοι είναι κόστος. Το προσδόκιμο ζωής ανέβηκε, θεωρούν ότι ζούμε πολλά χρόνια και θέλουν να μας αφαιρέσουν και τη ζωή ακόμα» λέει πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.
Παράλληλα καταγγέλλει τη στάση του υπουργού Υγείας λέγοντας ότι στην συγκέντρωση των συνταξιούχων τους αποκάλεσε τραμπούκους και ψεύτες. «Να δείτε μόνο τι γίνεται το πρωί εδώ στον ΕΟΠΥΥ. Οι συνταξιούχοι πληρώνουν εξολοκλήρου για τα φάρμακα και έρχονται στον ΕΟΠΥΥ με τις αποδείξεις να πάρουν τα λεφτά τους. Σε 29 νομούς της χώρας δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους από την προηγούμενη φορά του Ιουνίου» προσθέτει ο κ. Σαλονικιός.
Συνταξιούχοι στην Αθήνα, την Τρίτη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Ανδ.Λυκουρέτζο. Όταν δεν έγιναν δεκτοί, εισέβαλαν στο κτίριο, φθάνοντας έως το γραφείο του υπουργού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανικά σενάρια για Χεζόνια
- Χαλκιδική: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών – Είχε φτιάξει άτυπες χωματερές
- Ο Σπύρος Βούγιας ξανά πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
- Άρης Αλεξάνδρου: Ένας από αυτούς που αγάπησαν, ίσως υπερβολικά, την αλήθεια
- Τέθηκε σε λειτουργία παραγωγική γεώτρηση στη Δ.Κ. Ανώπολης στα Σφακιά
- Θεσσαλονίκη: «Δεν σας φοβόμαστε» – Κάλεσμα της ΝΔ απέναντι στην τρομοκρατία
- «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: Το νέο τρέιλερ, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα
- Ο …χρησμός του Γουίλι Ερνανγκόμεθ για το μέλλον με συμπαίκτη του αδερφό του Χουάντσο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442