Να ξεπαγώσουν τα αναπτυξιακά κονδύλια της ΕΕ θα ζητήσει ο Γ. Στουρνάρας από τον Σόιμπλε
Να ξαναρχίσει η εκταμίευση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αναμένεται να ζητήσει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο την Τρίτη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε. Ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.
Να ξαναρχίσει η εκταμίευση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αναμένεται να ζητήσει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο την Τρίτη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών που επικαλούνται «Τα Νέα», «παρότι η επιμήκυνση του Μνημονίου είναι σημαντικό θέμα […] το ξεκλείδωμα των ταμείων της ΕΤΕπ είναι επίσης πολύ σημαντικό, μπορεί μάλιστα να φέρει γρηγορότερα αποτελέσματα στην ανάπτυξη».
Επί τάπητος θα τεθεί ακόμα το θέμα της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.
«Το πρώτο που θέλουμε να εξασφαλίσουμε είναι η εκταμίευση της επόμενης δόσης», σημειώνει η ίδια πηγή, αναφερόμενη στα 31,5 δισ. ευρώ από τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη



