
Νέα ρύθμιση για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις μελετά το υπουργείο
Η ανάγκη να αυξηθούν τα έσοδα οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε νέες σκέψεις για ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μελετάται σχέδιο να καταγραφούν όλες οι λιμνάζουσες υποθέσεις και να διευθετηθούν με ευνοϊκούς όρους. Παράλληλα, στη φορολογική διοίκηση θα δημιουργηθούν «ηλεκτρονικές γέφυρες» επικοινωνίας των ελεγκτικών μηχανισμών με το ΣΔΟΕ.
Η ανάγκη να αυξηθούν τα έσοδα οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε νέες σκέψεις για ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μελετάται σχέδιο να καταγραφούν όλες οι λιμνάζουσες υποθέσεις και να διευθετηθούν με ευνοϊκούς όρους.
Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου τονίζουν ότι επιβάλλεται μια γενική ρύθμιση των φορολογικών υποθέσεων, ώστε να απεμπλακούν από τα δικαστήρια και τις διώξεις επιχειρηματίες που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
Παράλληλα, στη φορολογική διοίκηση θα δημιουργηθούν «ηλεκτρονικές γέφυρες» επικοινωνίας των ελεγκτικών μηχανισμών με το ΣΔΟΕ.
Ως πλέον αποτελεσματικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής προτείνεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση όλων των συναλλαγών, ώστε να εισπράττεται άμεσα ο ΦΠΑ και στη συνέχεια να γίνεται επαλήθευση και διασταύρωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πρώτος, «πορτοκαλί» συναγερμός για τον ιό
- Σακελλαρίδης: Θεσμική εκτροπή οι χειρισμοί Τζαβέλλα στο σκάνδαλο των υποκλοπών
- Ρούμπιο: Η επιχείρηση «Επική Οργή» κατά του Ιράν τελείωσε – Τώρα επικεντρωνόμαστε στην «Επιχείρηση Ελευθερία»
- Τεχνητή Νοημοσύνη: H επόμενη γενιά των eSIM – Τι είναι και πώς λειτουργεί
- Γιορτή σήμερα 6 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]

