Σκέψεις στους Ρεπουμπλικάνους για την επαναφορά του κανόνα του χρυσού
Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα φέρεται ότι προτείνει να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί να αποκατασταθεί η σύνδεση του δολαρίου με τον χρυσό, η οποία καταργήθηκε το 1971, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Το προσχέδιο της πολιτικής πλατφόρμας, την οποία θα κληθεί να υιοθετήσει το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα της Φλόριντα, κάνει λόγο και για τη συμμετοχή του Κογκρέσου στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής από την Fed.
Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα φέρεται ότι προτείνει να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί να αποκατασταθεί η σύνδεση του δολαρίου με τον χρυσό, η οποία καταργήθηκε το 1971, όπως αναφέρουν οι Financial Times.
Το προσχέδιο της πολιτικής πλατφόρμας, την οποία θα κληθεί να υιοθετήσει το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα της Φλόριντα, κάνει λόγο και για τη συμμετοχή του Κογκρέσου στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής από την Fed.
Η Μάρσα Μπλάκμπερν, βουλευτίνα των Ρεπουμπλικάνων και συμπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος το οποίο καταρτίζει το πολιτικό του πρόγραμμα, δήλωσε στους FT ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του υποψηφίου Ρον Πολ που ζητούσε να επανέλθει η σύνδεση.
«Υιοθετούνται οι προτάσεις [για την επιτροπή] γιατί έχουμε συμφωνήσει σε αυτά», σημειώνει.
Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων στην Εθνική διάσκεψη δεν θέλησε πάντως να σχολιάσει ερωτηθείς από το Reuters αυτές τις πληροφορίες.
Το 1981, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε συστήσει μια «Επιτροπή για τον Χρυσό», μια δεκαετία αφού ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον κατήργησε, μεσούσης της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης, τον κανόνα ότι για την ποσότητα των δολαρίων που κυκλοφορούν όφειλε να υπάρχει στη Fed μια καθορισμένη ανάλογη ποσότητα χρυσού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
- Ο Βαλαντσιούνας για τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί στη Ζαλγκίρις Κάουνας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442