Διεύρυνση ζημιών και πτώση πωλήσεων στο α’ εξάμηνο για την ΑΓΕΤ Ηρακλής
Ζημίες 63,45 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημιές μετά από φόρους 42,76 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, κατέγραψε ο όμιλος Εταιρειών ΑΓΕΤ Ηρακλής το α' εξάμηνο. Οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 108,52 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 26,4%, σε σύγκριση με α' εξάμηνο 2011. Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις αποδίδονται κυρίως στην εντεινόμενη ύφεση στην εσωτερική αγορά της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας για τέταρτη χρονιά και την ουσιαστική αναστολή της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια και συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Διεύρυνση ζημιών και πτώση πωλήσεων κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2012 ο όμιλος Εταιρειών Ηρακλής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος κατέγραψε πωλήσεις ύψους 108,52 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, μειωμένες κατά 26,4%, σε σύγκριση με τα 147,45 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 92,84 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 27,5%, σε σύγκριση με 128,05 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν σε ζημιές 52,01 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 24,01 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν σε ζημιές 61,86 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 18,98 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Ο Όμιλος παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2012 ζημιές μετά από φόρους 63,45 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημιές μετά από φόρους 42,76 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Το πρώτο εξάμηνο του έτους η Εταιρεία παρουσίασε ζημιές μετά από φόρους 69,89 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 34,17 εκατ. ευρώ μετά από φόρους το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Η κάμψη του κύκλου εργασιών του Ομίλου και της Εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2012 αντανακλά την εντεινόμενη ύφεση στην εσωτερική αγορά της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας για τέταρτη συνεχή χρονιά, καθώς και την ουσιαστική αναστολή της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια και συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομής.
Τα αποτελέσματα του Ομίλου και της Εταιρείας επηρεάστηκαν επίσης από πρόβλεψη για επισφαλείς απαιτήσεις, ενώ τα αποτελέσματα της Εταιρείας επηρεάστηκαν ακόμη από την απομείωση επένδυσης σε ενοποιούμενη θυγατρική εταιρεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη
- Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Στο νυχτερινό κέντρο της Ιουλίας Καλλιμάνη – Ποιο τραγούδι του αφιέρωσε εκείνη
- Κρήτη: Χαλάζι και θυελλώδεις βοριάδες στο Ηράκλειο – Πλοία δεν κατάφεραν να δέσουν στο λιμάνι
- Τρομερή Μαρία Στρατουδάκη: Δύο χάλκινα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων νεανίδων
- Τι σημαίνει η αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Κοστιούκ: Θρίαμβος με πολιτικό βάρος στη Μαδρίτη και παγωμένη ατμόσφαιρα στον τελικό με την Αντρέεβα
- Λαμία: Θύμα άγριας επίθεσης 13χρονη από ανήλικη – Την έριξε στο οδόστρωμα και την κλώτσαγε
- «Η φωνή του ταυτίστηκε με τον Θρύλο» – Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Στάθη Γαβάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442