Ο δράστης των επιθέσεων στην Τουλούζη ίσως είχε και συνεργούς
Ο Μοχάμεντ Μερά, ο δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων στην Τουλούζη κατά των στρατιωτικών και του εβραϊκού σχολείου, δεν δρούσε μόνος υποστηρίζουν οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας που συνεχίζουν τις έρευνες για τη δράση του νεαρού. Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που επικαλείται ο Monde, ο Μερά είχε πραγματοποιήσει πάνω από 1.800 κλήσεις σε 180 άτομα σε 20 χώρες ενώ είχε κάνει και πολλά ταξίδια στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.
Ο Μοχάμεντ Μερά, ο δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων στην Τουλούζη κατά των στρατιωτικών και του εβραϊκού σχολείου, δεν δρούσε μόνος υποστηρίζουν οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας που συνεχίζουν τις έρευνες για τη δράση του νεαρού.
Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που επικαλείται ο Monde, ο Μερά είχε πραγματοποιήσει πάνω από 1.800 κλήσεις σε 180 άτομα σε 20 χώρες ενώ είχε κάνει και πολλά ταξίδια στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στον Σεπτέμβριο του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2011 είχε τηλεφωνικές επαφές με πρόσωπα στην Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, την Κένυα αλλά και τη Βρετανία.
Επισκέφτηκε δε και σαλαφιστική (δηλαδή υπερσυντηρητική) σχολή στην Αίγυπτο.
Ο Μερά είχε εντοπιστεί από τις Αρχές το 2009 όταν παρακολουθούσαν την αδελφή και τον αδελφό του αλλά μόνο το 2011 τον έθεσαν σε στενότερη παρακολούθηση.
Όπως προκύπτει, αναφέρει το BBC, ο Μερά ήταν ένας ριζοσπαστικοποιημένος νέος. Φαίνεται δε από διάφορες ενδείξεις ότι η οικογένεια του τον κάλυπτε με διάφορους τρόπους.
Τον περασμένο Μάρτιο ο Μερά σκότωσε τρεις στρατιωτικούς σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τουλούζης, ενώ λίγες ημέρες αργότερα σκότωσε τρία παιδιά και τον δάσκαλο τους στο εβραϊκό σχολείο της πόλης.
Εντοπίστηκε την άλλη ημέρα από την αστυνομία και μετά από πολύωρη πολιορκία σκοτώθηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
- Low Productivity and the Investment Gap: “Thorns” for the Greek Economy
- Όπλα ή ψωμί; – Ο «στρατός των ονείρων» του Τραμπ και το «ψαλίδισμα» του κοινωνικού κράτους
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (10/4): Δράση με Ευρωλίγκα και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου
- ΗΠΑ: Η οργάνωση HALC πιέζει για αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας με φόντο τις θρησκευτικές ελευθερίες
- Πασχαλινό ωράριο: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα Μεγάλη Παρασκευή
- Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442