Σε καθεστώς «μερικής ανεργίας» οι εργαζόμενοι σε δύο εγοστάσια της Opel
Η αυτοκινητοβιομηχανία Opel, γερμανική θυγατρική της αμερικανικής General Motors, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο στην εφαρμογή καθεστώτος «μερικής ανεργίας» 20 ημερών, σε δύο από τα εργοστάσιά της στη Γερμανία, στις πόλεις Ρισελχάιμ και Καϊζερσλάουτερν.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Opel, γερμανική θυγατρική της αμερικανικής General Motors, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο στην εφαρμογή καθεστώτος «μερικής ανεργίας» 20 ημερών, σε δύο από τα εργοστάσιά της στη Γερμανία, στις πόλεις Ρισελχάιμ και Καϊζερσλάουτερν.
«Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου καταρρέει» και τα μέτρα που χρησιμοποιούνταν ως τώρα για να υπάρξει προσαρμογή με μείωση του όγκου παραγωγής δεν αρκούν πλέον, αναφέρει σε ανακοίνωση του το μέλος της διεύθυνσης της Opel που είναι αρμόδιο για το προσωπικό, Χόλγκερ Κίμες.
«Το εργαλείο της μερικής ανεργίας είναι αυτή τη στιγμή το κατάλληλο μέτρο (που πρέπει να ληφθεί) για να ξεπεράσουμε αυτή τη φάση αδυναμίας της αγοράς», προσθέτει.
«Η εισαγωγή της μερικής ανεργίας εγγυάται τις θέσεις εργασίας», διαβεβαιώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής της επιχείρησης Opel Βόλφγκανγκ Σέφερ-Κλουγκ στην ίδια ανακοίνωση.
Η Opel προβλέπει να χρησιμοποιήσει τη μερική ανεργία τόσο στον τομέα της παραγωγής, από το Σεπτέμβριο, όσο και στη διοίκηση και στις υπηρεσίες, από τον Οκτώβριο.
Το μέτρο, το οποίο επιδοτείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αφορά περίπου 9.300 εργαζομένους. Δεν αφορά τους περίπου 7.000 μηχανικούς της Opel στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στο Ρισελχάιμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
- Copernicus: Ο Ιούνιος του 2026 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη δυτική Ευρώπη – Η δυσοίωνη πρόβλεψη
- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
- Τα καλοκαιρινά χόρτα είναι το «φάρμακο» που δεν ξέραμε;
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο – Εκκενώθηκαν προληπτικά δωμάτια
- Η άδεια ψυχικής υγείας γίνεται νέα πραγματικότητα στους χώρους εργασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442