Το αν μπορεί κάποιος να «κλέψει» μία νίκη από τον Sebastien Loeb στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ μοιάζει πια με ακαδημαϊκό ερώτημα. Όταν μιλάμε για τον αγώνα της Γερμανίας, όπου ο Αλσατός έχει κερδίσει 7 από τους 8 αγώνες τότε είναι αστείο.

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε από το Shakedown τις πρώτες απαντήσεις καθώς πέτυχε τον καλύτερο χρόνο 2:25,2”.

Σας θυμίζουμε πως το ράλλυ Γερμανίας δεν έχει κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή και η σειρά της εκκίνησης θα γίνει σύμφωνα με την κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οδηγών.

Στην Ειδική Διαδρομή των 4,5 χλμ κοντά στο χωριό Kommlingen, όπου έγινε το Shakedown πίσω από τον S. Loeb (Citroen DS3 WRC), με διαφορά 8/10 του δευτερολέπτου, τερμάτισαν οι Jari Matti Latvala και Mads Ostberg (Ford Fiesta WRC).

Ως τώρα στο shakedown οι καιρικές συνθήκες ήταν με το μέρος των οδηγών και δεν είχαμε βροχή.

Το Γερμανικό Ράλλυ, γιορτάζει φέτος τη 10η επέτειό του στο WRC και είναι ίσως ο δυσκολότερος από τους τρεις ασφάλτινους αγώνες από τα 5 τελευταία ράλλυ της χρονιάς του 2012. Οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις συνεχείς μεταβολές στα χαρακτηριστικά και την ποιότητα του ασφαλτοτάπητα των Ειδικών Διαδρομών το κάνουν απρόβλεπτο.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι διαδρομών. Στενοί δρόμοι με λακκούβες που διασχίζουν τους αμπελώνες της κοιλάδας του ποταμού Mosel (1ο και 3ο σκέλος). Χαρακτηριστικό τους είναι τα γρήγορα κομμάτια που συνδέονται με φουρκέτες σε δρόμους που διασχίζουν τις γεμάτες αμπέλια πλαγιές.

Στο δεύτερο σκέλος, η δράση μεταφέρεται στις διαδρομές του Saarland που είναι ταχύτερες και πιο ομαλές.

Ωστόσο η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι αυτή της στρατιωτικής περιοχής του Baumholder όπου οι Αμερικανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στην οδήγηση αρμάτων μάχης. Εκεί τα φαρδιά ασφάλτινα τμήματα εναλλάσσονται με τραχιά και γεμάτα ανωμαλίες τσιμεντένια.

Το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά καθώς στην άκρη του δρόμου υπάρχουν «διαχωριστικά» από τσιμέντο τα οποία οριοθετούν τις διαδρομές.

Τα νέα έρχονται από την ομάδα της Mini όπου το John Cooper Works WRC οδηγεί ο Chris Atkinson. Επίσης στη Γερμανία η Michelin θα διαθέσει στις ομάδες ένα νέο τύπο ελαστικού με ενισχυμένο σκελετό για λιγότερα κλαταρίσματα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ SHAKEDOWN

1. Sebastien Loeb (Citroen DS3) 2:25,2”

2. Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta RS WRC) +0, 8”

3. Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC) +0, 8”

4. Petter Solberg (Ford Fiesta RS WRC) +1, 1”

5. Thierry Neuville (Citroën DS3) +1, 2”

6. Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS WRC) +1, 4”

7.Daniel Sordo ( Mini John Cooper Works WRC) +1, 7”

8. Ott Tanak (Ford Fiesta RS WRC) +2, 6”

9. Evgeny Novikov (Ford Fiesta RS WRC) +2, 6”

10. Chris Atkinson (Mini John Cooper Works WRC) +3, 4”

auto.in.gr