Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη συνάντηση με τον Σαμαρά, λέει η Μέρκελ
«Δεν θα έχουμε λύση την Παρασκευή. Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και θα αποφασίσουμε μετά» ξεκαθαρίζει η Α.Μέρκελ προσπαθώντας να αποφύγει την καλλιέργεια προσδοκιών από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Σαμαρά στο Βερολίνο. Η Μέρκελ φρόντισε να υπενθυμίσει από το Κισινάου της Μολδαβίας, όπου βρίσκεται, τη σταθερή γερμανική θέση ότι ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η συζήτηση εντός της Ευρωζώνης δεν αφορά μόνο οικονομικά ζητήματα, αλλά και «βαθύτατα πολιτικά».
«Δεν θα έχουμε λύση την Παρασκευή. Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και θα αποφασίσουμε μετά» ξεκαθαρίζει η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ προσπαθώντας να αποφύγει την καλλιέργεια προσδοκιών από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.
Η Μέρκελ φρόντισε να υπενθυμίσει από το Κισινάου της Μολδαβίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, τη σταθερή γερμανική θέση ότι ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η συζήτηση εντός της Ευρωζώνης δεν αφορά μόνο οικονομικά ζητήματα, αλλά και «βαθύτατα πολιτικά».
«Προσέρχομαι στις συνομιλίες με συναίσθηση του ότι πρέπει να τα καταφέρουμε, του ότι κάθε εταίρος τηρεί τις υποχρεώσεις του», τόνισε η κυρία Μέρκελ και ανέφερε ότι η συζήτηση εντός της Ευρωζώνης δεν αφορά μόνο οικονομικά ζητήματα, αλλά και «βαθύτατα πολιτικά».
Επισήμανε δε ότι «αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη, προκειμένου να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν, είναι η αξιοπιστία».
Πάντως ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από την κυρία Μέρκελ με στρατιωτικές τιμές, καθώς είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Καγκελαρία.
Η άφιξη του έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 11.45 (τοπική ώρα).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκεται η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και ο βαθμός εξέλιξης του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών που έχει προγραμματιστεί να δοθεί στις 13.00 (τοπική ώρα).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ψεύτικοι έρωτες και επιχειρήσεις λάσπης: Η OpenAI αποκαλύπτει πώς το ChatGPT έγινε εργαλείο εξαπάτησης
- Κρήτη: Καρέ – καρέ η πρόσκρουση ΙΧ σε βιτρίνα μίνι μάρκετ στο Ηράκλειο [βίντεο σοκ]
- Ανδρουλάκης: Δικαίωση η απόφαση για την υπόθεση του Predator – Μεγάλη ήττα για το παρακράτος του συστήματος Μαξίμου
- Ηράκλειο: Ιδιώτες προτείνουν στο υπουργείο Μετανάστευσης να νοικιάσει αγροτεμάχια για δομή μεταναστών
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται την 1η Μαρτίου με συναρπαστικές προσφορές
- Μαρόκο: Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Ελ Κααμπί (pic)