Ντοπέ η Όπστατσουκ, στην Βίλι-Άνταμς το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη σφαίρα
Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στη σφαιροβολία γυναικών, Ναντζέγια Όσταπτσουκ από τη Λευκορωσία με αποτέλεσμα να της αφαιρεθεί το μετάλλιο και να δοθεί στην Βάλερι Βίλι-Ανταμς από τη Νέα Ζηλανδία.
Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στη σφαιροβολία γυναικών, Ναντζέγια Όσταπτσουκ από τη Λευκορωσία με αποτέλεσμα να της αφαιρεθεί το μετάλλιο και να δοθεί στην Βάλερι Βίλι-Ανταμς από τη Νέα Ζηλανδία.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) η Όσταπτσουκ βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα ακυρωθεί η συμμετοχή της στους αγώνες και θα επιστρέψει το μετάλλιο. Ετσι το χρυσό μετάλλιο θα πάει στη Βάλερι Βίλι-Ανταμς από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία είχε πάρει το χρυσό και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ η Οσταπτσουκ υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ και στα δύο δείγματά της εντοπίστηκε η απαγορευμένη ουσία μεθενολόνη. Το πρώτο δείγμα λήφθηκε πριν από τον τελικό και το δεύτερο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσο Μάικλ Τζόρνταν είσαι; Ή αλλιώς, ο πλουσιότερος αθλητής όλων των εποχών
- Χρυσή τραγωδία: Ιστορικό ρεκόρ για το «αμετανόητο μελόδραμα» των Κένεντι – «Φαινόμενο»
- Ο «μικρός μάγος» Καρέτσας αποθεώθηκε ξανά από την UEFA (vid)
- Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ
- Politico: Πώς ο Τραμπ μπορεί να διαλύσει το ΝΑΤΟ εκ των έσω – Τα πέντε σενάρια
- Το… κλειδί για να πάει στη Μπαρτσελόνα ο Μπερνάντο Σίλβα



