Μικρές απώλειες τη Δευτέρα στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ
Οι αμερικανικές μετοχές ανέκτησαν προς το τέλος των συναλλαγών της Δευτέρας μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά, με αποτέλεσμα ο Dow Jones και ο Standard & Poor's να κλείσουν με μικρές απώλειες, ενώ ο Nasdaq επέστρεψε στο σημείο από όπου ξεκίνησε, λίγο πάνω από τις 3.000 μονάδες.
Οι αμερικανικές μετοχές ανέκτησαν προς το τέλος των συναλλαγών της Δευτέρας μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά, με αποτέλεσμα ο Dow Jones και ο Standard & Poor’s να κλείσουν με μικρές απώλειες, ενώ ο Nasdaq επέστρεψε στο σημείο από όπου ξεκίνησε, λίγο πάνω από τις 3.000 μονάδες.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 13.169 μονάδες (-0,29%), ο Standard & Poor’s στις 1.404 μονάδες (-0,13%) και ο Nasdaq στις 3.023 μονάδες (+0,06%).
Μικρές απώλειες καταγράφτηκαν και στην Ευρώπη, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να διαμορφώνεται στις 5.832 μονάδες (-0,26%), ο DAX στη Φρανκφούρτη στις 6.910 μονάδες (-0,50%) και ο CAC 40 στο Παρίσι στις 3.426 μονάδες (-0,27%).
Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, μετά την είδηση ότι η Ιταλία άντλησε με ευκολία από τις αγορές 9 δισ. ευρώ, αν και με «τσιμπημένο» επιτόκιο.
Με την προσδοκία κάποια κίνησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας, το ευρώ ενισχύθηκε και αγόραζε τη Δευτέρα 1,2336 δολάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αφρικανική σκόνη: Τι να προσέξουν όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα
- Λόρα: Τι γνωρίζουν και από πότε οι γερμανικές αρχές για την 16χρονη
- Οι Αθώοι: Απόψε η μεγάλη πρεμιέρα – Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ευθείες βολές εναντίον της οικογένειας της – «Είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή»
- Τουρκία: Οι μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και απαράδεκτες
- Χρυσός: Συνεχίζει για τρίτη ημέρα την ανοδική πορεία του – Προβλέψεις ότι θα φτάσει στα 6.000 δολάρια