Ιστορικά χρυσά για Κούβα και Ιαπωνία, πρωτιές και για Βρετανία, Κίνα
Ο Ρονιέλ Ιγκλέσιες διέσωσε το πληγωμένο γόητρο της Κούβας, χαρίζοντάς της το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Πυγμαχία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Ιστορική στιγμή για την Ιαπωνία, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην Πυγμαχία μετά από σχεδόν μισό αιώνα! Ακόμα ένα μετάλλιο πανηγύρισε η Μεγάλη Βρετανία, καθώς ο Λιουκ Κάμπελ νίκησε 13-11 στα σημεία τον Ιρλανδό, Τζον Νέβιν. Πιο δυνατός ο Κινέζος, Σιμίνγκ Ζου, νίκησε 13-10 στα σημεία τον Ταϊλανδό Καέο Πονγκπραγιούν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 49κ.
Ο Ρονιέλ Ιγκλέσιες διέσωσε το πληγωμένο γόητρο της Κούβας, χαρίζοντάς της το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Πυγμαχία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Στο Λονδίνο, νίκησε 22-15 στα σημεία τον Ουκρανό Ντένις Μπερίντσικ στα 64 κιλά, και έβαλε τέλος στο σερί τεσσάρων ηττών που είχαν γνωρίσει οι Κουβανοί πυγμάχοι σε τελικούς στο Πεκίνο!
Ιστορική στιγμή για την Ιαπωνία, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην Πυγμαχία μετά από σχεδόν μισό αιώνα! Ο Ριότα Μουράτα νίκησε 14-13 στα σημεία τον Βραζιλιάνο, Εσκίβα Φαλκάο, και έγινε ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης για τη χώρα του, μετά τον Τακάο Σακουράι το 1964 στο Τόκιο.
Ακόμα ένα μετάλλιο πανηγύρισε η Μεγάλη Βρετανία, καθώς ο Λιουκ Κάμπελ νίκησε 13-11 στα σημεία τον Ιρλανδό, Τζον Νέβιν. Ετσι, πήρε το χρυσό στην κατηγορία 56κ. πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ το χάλκινο κατέκτησαν οι δύο ηττημένοι των ημιτελικών, ο Κουβανός Εστράδα και ο Ιάπωνας Σιμίσου.
Πιο δυνατός ο Κινέζος, Σιμίνγκ Ζου, νίκησε 13-10 στα σημεία τον Ταϊλανδό Καέο Πονγκπραγιούν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 49κ. Ετσι, η Κίνα ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στην Πυγμαχία με τον μοναδικό εκπρόσωπό της που είχε καταφέρει να μπει στα μετάλλια.
Ο Ουκρανός Ολεκσάντρ Ούσικ είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κατηγορία 91κ. της Πυγμαχίας. Στον τελικό νίκησε 14-11 στα σημεία τον Ιταλό Κλεμέντε Ρούσο, ο οποίος συμβιβάζεται με το ασημένιο μετάλλιο, όπως ακριβώς και πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αλέξανδρος Μπάρας: Τίποτε φανταχτερό
- Ζελένσκι: Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε έναν χρόνο – «Καρφιά» για τη διστακτική στάση της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία
- ΚΚΕ για κακοκαιρία: Ο λαός να μην συμβιβαστεί με το ότι όλα αυτά είναι μοιραίο να συμβαίνουν «εξαιτίας της κλιματικής κρίσης»
- Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί κανείς να το πάρει για δεύτερη φορά
- Όσκαρ 2026: Τέσσερα βραβεία διεκδικεί η Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου – Αυτές είναι όλες οι υποψηφιότητες
- Στους Δήμους που χτυπήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα αύριο ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης


