
31.07.12 – Μέρα 3
Επισκεφτήκαμε το ποτάμι που διασχίζει το Βέλικο Τύρνοβο και απολαύσαμε το καταπράσινο τοπίο. Στη συνέχεια κινηθήκαμε προς ένα μεγάλο γειτονικό φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 20 MW, το οποίο μας είχαν προτείνει να επισκεφθούμε ερευνητές της Bουλγαρικής Ακαδημίας Eπιστημών. To πάρκο είναι κορεατικής ιδιοκτησίας.
Επισκεφτήκαμε το ποτάμι που διασχίζει το Βέλικο Τύρνοβο και απολαύσαμε το καταπράσινο τοπίο. Στη συνέχεια κινηθήκαμε προς ένα μεγάλο γειτονικό φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 20 MW, το οποίο μας είχαν προτείνει να επισκεφθούμε ερευνητές της Bουλγαρικής Ακαδημίας Eπιστημών. To πάρκο είναι κορεατικής ιδιοκτησίας.
Μας τόνισαν ότι η Βουλγαρία αποτελεί εξαιρετικό μέρος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων εξαιτίας του ότι διαθέτει έντονη ηλιακή ακτινοβολία κατα τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους χωρίς να αναπτύσσονται πολύ ψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται σε νοτιότερες περιοχές της Ευρώπης και οι οποίες μειώνουν την αποδοτικότητα των φωτοβολταϊκών. Μέχρι πρόσφατα η τιμή μιας κιλοβατώρας που παράγεται από φωτοβολταϊκό σταθμό ηταν απο τις ψηλότερες στην Ευρώπη. Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης με τον υπεύθυνο του αιολικού σταθμού, κατευθυνθήκαμε προς τη περιοχή της Κavarna (70 χλμ βόρεια απο τη πόλη της Varna στα παράλια του Εύξεινου Πόντου). Διασχίσαμε μεγάλες εκτάσεις με καλαμπόκια και ηλιοτρόπια, οι οποίες συνθέτουν ένα απέραντο χρυσό κάμπο κάτω απο το δυνατό Βαλκανικό ήλιο.
Φτάσαμε στη Κavarna λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα και αποτύπωσαμε σε βίντεο και φωτογραφία ενα τοπίο με αμέτρητες, τεράστιες ανεμογεννήτριες που έμοιαζαν να ξεπροβάλλουν ξαφνικά μέσα απο τους απέραντους κάμπους άπο ηλιοτρόπια. Καταλήξαμε στη πόλη της Κavarna όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να γευτούμε τη νοστιμότατη τοπική παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
Green Project
- Μουντιάλ 2026: Ισπανός πιλότος «γλέντησε» Αργεντινούς επιβάτες μετά την ήττα στον τελικό (vid)
- Αυτό το καλοκαίρι κάθε βραδιά μεταμορφώνεται σε μία κινηματογραφική εμπειρία με την Xiaomi TV S Mini LED Series 2026
- ΗΠΑ: Η «δίψα» για data centers… συρρικνώνει λίμνες – Οι εντυπωσιακές συμπτώσεις
- Ο Μπρους Λι πέθανε ξαφνικά στο απόγειο της καριέρας του – Οι τελευταίες ημέρες της ζωής του
- Απέναντι στους εμπόρους πτυχίων χρειάζονται πολιτικές όχι συνθήματα
- Ντε Λα Φουέντε: Ο πιο φθηνός πρωταθλητής









