Στίβος και ιστιοπλοΐα συνθέτουν το γαλανόλευκο «παζλ»
Από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (8/8) ξεκινούν οι ελληνικές «μάχες» στην 12η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς πρώτος θαν ξεκινήσει τις προσπάθειές του ο Κώστας Φιλιππίδης στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ και ακολουθεί (13:35) η Ελένη Φιλάνδρα στον 1ο γύρο των 800μ.. Λίγο αργότερα (στις 15:00), οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης ρίχνονται στον αγώνα μεταλλίων των 49er της ιστιοπλοΐας. Στο απογευματινό πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι μάχες των Κώστα Δουβαλίδη και Λυκούργου Τσάκωνα στα ημιτελικά των 110 μέτρων με εμπόδια και 200 μέτρων αντίστοιχα, ενώ ο Σπύρος Λεμπέσης έχει στις 21:00 τον προκριματικό του ακοντισμού.
Πέντε παρουσίες στο στίβο και ο αγώνας μεταλλίων στην ιστιοπλοΐα και την κατηγορία «49er» αποτελούν τις ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Τετάρτης (8/8), δηλαδή της 12ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Ο κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ, Κώστας Δουβαλίδης, θα έχει την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό των 110 μ. εμπόδια, καθώς θα αγωνιστεί στην πρώτη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος. Προκειμένου να κερδίσει την πρόκριση ο Έλληνας αθλητής θα πρέπει είτε να τερματίσει στους δύο πρώτους είτε η επίδοσή του να είναι ανάμεσα στις δύο καλύτερες των τριών σειρών.
Ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα τρέξει στον ημιτελικό των 200 μέτρων. Ο Τσάκωνας θα τρέξει στο δεύτερο διάδρομο της δεύτερης σειράς. Η επίδοσή του (20.52) είναι η 7η καλύτερη.
Την ίδια ώρα και ο Κώστας Φιλιππίδης βιώνει την πρώτη του ολυμπιακή συμμετοχή. Το όριο είναι 5,70 όσο και το ρεκόρ του 26χρονου Έλληνα επικοντιστή.
Η Έλενα Φιλάνδρα θα αγωνιστεί στα 800 μέτρα, στην 4η προκριματική σειρά. Η Ελληνίδα αθλήτρια έχει την 4η καλύτερη επίδοση με 2.00.44. Η Φιλάνδρα θα κερδίσει ένα εισιτήριο για τον τελικό εφόσον τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις ή ο χρόνος της είναι μέσα στους 6 καλύτερους από όλες τις σειρές.
Επίσης, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει την Τετάρτη (8/8) και ο Σπύρος Λεμπέσης, στον προκριματικό του ακοντισμού. Το όριο που θα πρέπει να περάσει προκειμένου να βρεθεί στον τελικό είναι 82,00 μέτρα. Η καλύτερη φετινή επίδοσή του είναι στα 83,02 μέτρα.
Τέλος, οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης ρίχνονται στον αγώνα μεταλλίων των 49er στις 15:00. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (8/8)
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ θα παίξουν στον τελικό του Europa League, ο οποίος θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, συγκεκριμένα στο γήπεδο Μπεσίκτας. Πότε θα διεξαχθεί.
Νίκησαν και στις ρεβάνς των ημιτελικών η Ράγιο Βαγεκάνο και η Κρίσταλ Πάλας, οι Ισπανοί εκτός έδρας με 1-0 την Στρασμπούρ και οι Αγγλοι 2-1 την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην έδρα τους.