Έξι τραυματίες και ζημιές από πυρκαγιά στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημιές κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού. Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί, ενώ τέσσερις πολίτες και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.
Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημίες κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού. Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί.
Τέσσερις πολίτες και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν από τη φωτιά. Μάλιστα ένας 60χρονος, που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητης κατάστασής του διακομίζεται σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς, 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος με 4 αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ένα ερπυστρυοφόρο όχημα της ΔΕΗ. Στο σημείο βρίσκεται ένα βυτιοφόρο όχημα και εθελοντική ομάδα του δήμου της Τρίπολης.
Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου, δυτικά του Λαιμού.
Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά μαίνεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1.500 μέτρα, κάτω από την Κόψη Μπαρμπαλά.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ένα ελικόπτερο, 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
- Ο Κουτλουάι μίλησε για τον Μπαρτζώκα τον ημιτελικό με τη Φενέρ και τη διαχείριση πίεσης στο Final Four
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για Λιβανό, Αραμπατζή
- Υποκλοπές: ο εξευτελισμός του κράτους δικαίου και των θεσμών συνεχίζεται
- NBA: Έκαναν το 1-1 οι Θάντερ κόντρα στους Σπερς
- Airbnb: Ανοδικά κινείται η ζήτηση στη βραχυχρόνια μίσθωση, αυξάνονται οι τιμές στα καταλύματα
- Οδύσσεια: O Νόλαν κόντεψε να πνίξει τον Ματ Ντέιμον – «Θέλω να μπείτε στον Δούρειο Ίππο» ξεκαθαρίζει
- Πέρασμα στην Ανατολική Λιβύη ζητάει το κονβόι για τη Γάζα – μέλος της αποστολής από Ελλάδα μιλάει στο in
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442