Υλικά (για 3-4 άτομα)
2 κιλά κατσικάκι ή αρνάκι
500 ml. κόκκινο κρασί ή λιαστό κρασί
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Μαρινάρετε, αν μπορείτε, το κρέας μια μέρα πριν. «Ξεπλύνετε» το κρέας σας με το κρασί και τοποθετήστε το μέσα στη γάστρα ή στο μαστέλο, αν διαθέτετε, πάνω σε 2 κληματόβεργες, για να ανυψωθεί λιγάκι και να βγάλει τα ζουμιά του. Αλατοπιπερώστε, κατά βούληση. Τέλος, ρίξτε τον άνηθο. Μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες, αλλά δε συνηθίζεται. Ιδανικά, τυλίξτε το με μπόλια, τη λεπτή πέτσα του αρνιού, ή, εναλλακτικά, καλύψτε το με λαδόκολλα, για να μην ξεραθεί. Καπακώστε το.
Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνετε το αρνάκι στους 160º C για 1 ώρα, μετά χαμηλώνετε στους 100º C και το αφήνετε να σιγοψηθεί για 4 ώρες.

Συνοδέψτε το με το κόκκινο κρασί που προτιμάτε!
Καλή σας όρεξη!

  • Διαβάστε περισσότερα για τη Σίφνο εδώ. Τι «πρέπει να ξέρετε», στοιχεία της ιστορίας της και πληροφορίες για τα χωριά της.

    in.gr Διακοπές

in.gr