Σε εξέλιξη και τη Δευτέρα ο «Ξένιος Ζευς» για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς» με στόχο τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Την Κυριακή προσήχθησαν 1.130 αλλοδαποί και από αυτούς συνελήφθησαν 395 γιατί διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς» με στόχο τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας.
Την Κυριακή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηράκι, στην Πλατεία Βάθη, στην Ομόνοια, καθώς και στην πλατεία Λαυρίου και στο Πεδίον του Άρεως από όπου προσήχθησαν 1.130 αλλοδαποί και από αυτούς συνελήφθησαν 395 γιατί όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα.
Το Σάββατο, προσήχθησαν 4.900 άτομα, συνελήφθησαν 1.130 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 52 κατ’ οίκον έρευνες παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.
Αστυνομικές πηγές διευκρίνιζαν πως δεν συλλαμβάνονται μόνο λαθρομετανάστες αλλά και αλλοδαποί οι οποίοι κατά την έρευνα διαπιστώνεται ότι εμπλέκονται σε άλλα αδικήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές κ.α.
Παράλληλα στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν βγει κλιμάκια αστυνομικών για τον εντοπισμό χρηστών ναρκωτικών και εκδιδόμενων γυναικών καθώς επίσης και της Οικονομικής Αστυνομίας για τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού και μη ενδιαφέροντος που λειτουργούν χωρίς άδεια ή απασχολούν παράνομα εργαζομένους κυρίως αλλοδαπούς και άλλες παραβάσεις.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων