Προς κύρωση στη Βουλή οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση
Το σχέδιο νόμου για την κύρωση των τριών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Με το σχέδιο νόμου κυρώνονται οι τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της 19ης Απριλίου, της 30ης Απριλίου 2012 και της 29ης Μαΐου 2012 στα πλαίσια των οποίων δόθηκε η προκαταβολή των 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το σχέδιο νόμου για την κύρωση των τριών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Με το σχέδιο νόμου κυρώνονται οι τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της 19ης Απριλίου, της 30ης Απριλίου 2012 και της 29ης Μαΐου 2012 στα πλαίσια των οποίων δόθηκε η προκαταβολή των 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Με το σχέδιο νομού κυρώνονται οι ήδη ενεργές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που μεταξύ άλλων προβλέπουν:
- Την αύξηση του κεφαλαίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατ’ εφαρμογή της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης για τη Χρηματοδότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Μηχανισμού Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας.
- Την προσθήκη στα στοιχεία της περιουσίας του Ταμείου των ομολόγων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων που λαμβάνει από το EFSF και τη ρύθμιση θεμάτων της περιουσίας αυτής σε περίπτωση εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων.
- Ορίζεται ότι τα πιστωτικά ιδρύματα με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εφόσον έχουν λάβει παράταση στην προθεσμία δημοσιοποίησης των ετήσιων οικονομικών τους εκθέσεων, υποβάλλουν την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων εντός 20 εργασίμων ημερών από τη λήξη της παράτασης αυτής.
Διαφοροποίηση σε σχέση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επέρχεται στο ότι με το σχέδιο νομού που κατατέθηκε στην Βουλή επιτρέπεται η απόκτηση από πιστωτικό ίδρυμα προνομιούχων ιδίων μετοχών που έχουν εκδοθεί και ως εξαγοράσιμες κατά το χρονικό διάστημα συμμετοχής του πιστωτικού ιδρύματος στα προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας του ν. 3723/2008, όταν η απόκτηση αυτή έχει σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής του επάρκειας, όπως αυτή προσδιορίζεται με τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και …κατάγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442