«Η ασφάλεια πρώτη προτεραιότητα για τους Ολυμπιακούς» λέει ο Ντ.Κάμερον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε την Πέμπτη ότι πρώτη προτεραιότητά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η διεξαγωγή ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τις αμφιβολίες του Μιτ Ρόμνεϊ για την ασφάλεια των Αγώνων, ο Κάμερον τόνισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, εν όψει της τελετής έναρξης. Ο Ντ.Κάμερον χαρακτήρισε αθώο λάθος το «μπέρδεμα» με τις σημαίες της Βορείου και της Νοτίου Κορέας, λέγοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει άλλο, παρόμοιο περιστατικό.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε την Πέμπτη ότι πρώτη προτεραιότητά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η διεξαγωγή ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων.
Μετά τις αμφιβολίες του Μιτ Ρόμνεϊ για την ασφάλεια των Αγώνων, ο Κάμερον τόνισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, εν όψει της τελετής έναρξης.
«Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας σε ειρηνική περίοδο στην ιστορία μας και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη» είπε ο Ντ.Κάμερον, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ολυμπιακό Πάρκο.
Ερωτηθείς ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του, ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε: «Φυσικά, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να διεξαχθούν ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό μετράει περισσότερο από όλα».
Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία και θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «ανησυχητικά» σημάδια έλλειψης προετοιμασίας σχετικά με τους Αγώνες.
«Οι ιστορίες για την ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης που δεν είχε αρκετό προσωπικό, για την ενδεχόμενη απεργία των τελωνειακών και του προσωπικού μετανάστευσης -αυτά δεν αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία» είπε, ο Μιτ Ρόμνεϊ, υπεύθυνος για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι, μιλώντας στο NBC News.
Ο Ντ.Κάμερον απάντησε: «Φυσικά, αυτή είναι μια περίοδοος οικονομικής δυσκολίας για τη Βρετανία, όλοι το ξέρουν αυτό. Αλλά κοιτάξτε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε ως έθνος, ακόμα και σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην «γκάφα» με την σημαία της Νοτίου Κορέας, η οποία φαινόταν στις τηλεοράσεις κατά την παρουσίαση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της… Βορείου Κορέας.
«Πρόκειται για αθώο λάθος» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, υποσχόμενος ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποφευχθεί άλλο παρόμοιο περιστατικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με τη Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει και στα τρία ματς του Μουντιάλ
- Συγκινεί ο προπονητής της Άννας-Μαρίας: «Θα συνέχιζε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν πρόλαβε να ζήσει το όνειρο της»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες
- Λήψη μέτρων προστασίας για τις κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά – Τι αποφάσισε η επιτροπή
- Άν Χάθαγουεϊ: «Ο Τομ Χόλαντ είναι ο γιος των ονείρων μου»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Άνοιξε το σκορ ο Αντρέ Λουίς με ένα πανέμορφο γκολ (vid)
- Ανδρουλάκης: Πολιτική προτεραιότητα το ΕΣΥ – Θέση του ΠΑΣΟΚ η Αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442