«Αναγκαίες προσαρμογές» στο νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ βλέπει το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να συναινέσει σε αλλαγές στο «νόμο Διαμαντοπούλου» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κινήματος, μετά τη συνάντηση που είχε ο Ευ.Βενιζέλος με αντιπροσωπεία των πρυτάνεων, γίνεται λόγος για «αναγκαίες προσαρμογές», επιμένοντας, ωστόσο στην εφαρμογή του κορμού του νέου θεσμικού πλαισίου.
Το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να συναινέσει σε αλλαγές στο «νόμο Διαμαντοπούλου» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κινήματος, μετά τη συνάντηση που είχε ο Ευ.Βενιζέλος με αντιπροσωπεία των πρυτάνεων, γίνεται λόγος για «αναγκαίες προσαρμογές», επιμένοντας, ωστόσο στην εφαρμογή του κορμού του νέου θεσμικού πλαισίου.
Όπως αναφέρεται, στόχος είναι να αρχίσει ομαλά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
«Το ΠΑΣΟΚ αναμένει την ολοκληρωμένη εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τις αναγκαίες προσαρμογές και την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, καθώς στόχος είναι να ξεκινήσει ομαλά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και να ενταχθεί δυναμικά το ελληνικό πανεπιστήμιο στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο του πανεπιστημίου και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του λειτουργίες.
Οι πρυτάνεις παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και τις προτάσεις τους για επιμέρους αλλαγές στον ισχύοντα πανεπιστημιακό νόμο (Ν. 4009/2011).
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο αρμόδιος εισηγητής της ΚΟ Μάρκος Μπόλαρης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- «Νόμιζα πως θα πεθάνω» – To ύποπτo ανεύρυσμα και τα αναφιλητά της Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες
- Τραμπ: Όλοι οι διαμεσολαβητές να υπογράψουν τις Συμφωνίες του Αβραάμ – «Παράθυρο» και για το Ιράν
- ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δύναμη και κουράγιο Τραϊανέ. Είμαστε στο πλευρό σου» (pic)
- Ξεπέρασαν τα 51,7 δισ. ευρώ τα χρέη στο ΚΕΑΟ / ΕΦΚΑ – Λύση ή παρηγοριά η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)


































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442