Φοροφυγάδες συνταξιούχους έβγαλε και η διασταύρωση στοιχείων στο ΤΣΜΕΔΕ
Στο πλαίσιο των ελέγχων για φοροφυγάδες συνταξιούχους, έπειτα από διασταύρωση στοιχείων στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ, όπου ασφαλίζονται μηχανικοί και εργολήπτες, διαπιστώθηκε ότι το 11,70% (2.011 ασφαλισμένοι) των ασφαλισμένων δήλωσε μικρότερη σύνταξη από αυτή που χορηγούσε το Ταμείο. Επίσης, το 8,23% (1.542 ασφαλισμένοι) δεν είχαν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση.
Στο πλαίσιο των ελέγχων για φοροφυγάδες συνταξιούχους, έπειτα από διασταύρωση στοιχείων στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ, όπου ασφαλίζονται μηχανικοί και εργολήπτες, διαπιστώθηκε ότι το 11,70% (2.011 ασφαλισμένοι) των ασφαλισμένων δήλωσε μικρότερη σύνταξη από αυτή που χορηγούσε το Ταμείο.
Επίσης, το 8,23% (1.542 ασφαλισμένοι) δεν είχαν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση, ενώ το 3,77% (707 ασφαλισμένοι) δεν υπέβαλαν δήλωση, παρ’ ότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.
Από τους 19.972 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,67% (134 άτομα) δεν είχε καθόλου ΑΦΜ, ενώ ποσοστό 5,55% (1.109 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ.
Το ποσοστό συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ με αναπηρία φτάνει το 9,8% (1.677 άτομα), ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%.
Οι έλεγχοι έγιναν με διασταυρώσεις στις καταβολές των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβάλλονται στις εφορίες.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων παραδόθηκαν την Πέμπτη στον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση από τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Θ.Θεοχάρη.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων