Κωδικό-κωδικό αναζητούν τις δυνατότητες περικοπών τα υπουργεία
Οι προτάσεις των υπουργείων για περικοπές δαπανών, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2014, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των διευθυντών των υπουργείων υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Εάν οι κινήσεις ανά υπουργείο δεν επαρκούν για την αναγκαία περιστολή των δαπανών, η πρόσθετη περικοπή θα γίνει με εντολές του υπουργείου Οικονομικών.
Οι προτάσεις των υπουργείων για περικοπές δαπανών, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2014, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των διευθυντών των υπουργείων υπό τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, στην οποία ήταν παρόντες περισσότεροι από 30 διευθυντές υπουργείων, υπήρξε ενημέρωση για τη μελέτη του ΚΕΠΕ, την οποία είχε ζητήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, για την περικοπή των δαπανών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανακοινώθηκε ότι εάν οι κινήσεις ανά υπουργείο δεν επαρκούν για την αναγκαία περιστολή των δαπανών, η πρόσθετη περικοπή θα γίνει με εντολές του υπουργείου Οικονομικών.
Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια της χθεσινής ευρείας διυπουργικής σύσκεψης, στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναζήτησης ανά κωδικό υπουργείου των δαπανών που πρέπει να περικοπούν και, κυρίως, της εύρεσης των ισοδύναμων μέτρων, κόστους 205 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποφευχθούν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.
Την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου την Τετάρτη το όλο πλαίσιο να συζητηθεί στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Το όλο «πακέτο» πρέπει να επιδοθεί στην τρόικα στις 24 Ιουλίου, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τζένιφερ Λόρενς – Έμα Στόουν: Τελικά υπάρχει κόντρα ανάμεσα τους;
- Γιατί τα social media προκαλούν τόσο άγχος στην Gen Z;
- Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες κυκλοφορίας – Δεν θα «σβήνονται» τα πρόστιμα
- Πόσο υγιεινά είναι τελικά τα φρούτα και τα λαχανικά;
- Γιατί οι παμπ στη Βρετανία δεν δέχονται Εργατικούς – «Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική ζωή»
- «Ο κόσμος μου όλος» – Το πατρικό σπίτι του εφήβου Ντέιβιντ Μπόουι ανοιχτό στο κοινό από το 2027



