Ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις εκδήλωσαν Ιάπωνες αξιωματούχοι στον Γ.Στουρνάρα
Με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Ριούτζι Γιαμάνε και τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Χιρόσι Τόντα, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup.
Με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Ριούτζι Γιαμάνε και τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Χιρόσι Τόντα, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup.
Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι, όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση, έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία.
«Ενημέρωσα τους κ. Ριούτζι Γιαμάνε και Χιρόσι Τόντα για τα μέτρα που θα πάρει η χώρα μας, προκειμένου να επαναφέρει σε τροχιά την οικονομία και το πρόγραμμα» είπε ο υπουργός Οικονομικών.
«Η Ιαπωνία- όπως μου εξήγησαν- το τελευταίο διάστημα έχει δώσει 70 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προκειμένου να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο» πρόσθεσε.
«Τους παρουσίασα το πρόγραμμά μας, τους ενημέρωσα και για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή. Έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και προσβλέπουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442