Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Ιβκοβιτς και Κουρτινάιτις που... έβγαλαν τους αντιπάλους τοποθέτησαν τις δύο ελληνικές ομάδες στον Γ' και Α' όμιλο αντίστοιχα, κόντρα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αντιπάλους. Αναλυτικά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τις: Κάχα Λαμποράλ, Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Ζάγκρεμπ και ο Παναθηναϊκός τις: Ρεάλ Μαδρίτης, Κίμκι, Φενέμπαχτσε, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Ομάδα προκριματικών. Δείτε το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων.
Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Ιβκοβιτς και Κουρτινάιτις που… έβγαλαν τους αντιπάλους τοποθέτησαν τις δύο ελληνικές ομάδες στον Γ’ και Α’ όμιλο αντίστοιχα, κόντρα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αντιπάλους.
Αναλυτικά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τις: Κάχα Λαμποράλ, Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Ζάγκρεμπ και ο Παναθηναϊκός τις: Ρεάλ Μαδρίτης, Κίμκι, Φενέρμπαχτσε, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Ομάδα προκριματικών.
Η προκριματική φάση θα διεξαχθεί 25-28 Σεπτεμβρίου. Η κανονική περίοδος αρχίζει στις 11 Οκτωβρίου.
* Τα ζευγάρια της προκριματικής φάσης: Ούνιξ Καζάν–Ουλμ, Καντού–Λουκόιλ, Λε Μαν–Ντόνετσκ, Νίμπουργκ–Οστάνδη.
* Πριν από την κλήρωσηοι αδελφοί Αγγελόπουλοι παρέλαβαν το βραβείο τους (καλύτερων παραγόντων της χρονιάς) από τον πρόεδρο της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, όπως και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για αυτό του καλύτερου προπονητή της διοργάνωσης για τη σεζόν 2011-12.
Το σύστημα Η πρώτη φάση της διοργάνωσης θα αποτελείται από τέσσερα γκρουπ έξι ομάδων, με την πρόκριση στους «16» να εξασφαλίζουν οι πρώτες τέσσερις.
Για πρώτη φορά φέτος στο Τop 16 οι όμιλοι θα είναι μόνο δύο, με οκτώ ομάδες. Επίσης για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει διαδικασία κλήρωσης για τη φάση των «16», καθώς θα είναι προκαθορισμένο σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθούν οι ομάδες, με βάση την κατάταξή τους στην κανονική περίοδο.
Τα προκριματικά Oι τέσσερις νικητές θα περάσουν στο δεύτερο προκριματικό γύρο και ακολούθως οι δύο νικητές των δύο ζευγαριών θα προκριθούν στον τελικό, από τον οποίο θα προκύψει η 24η και τελευταία ομάδα της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας. Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: 1η αγωνιστική (11-12/10): Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 2η αγωνισιτκή (18-19/10): Εφές-Ολυμπιακός 3η αγωνιστική (25-26/10): Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 4η αγωνιστική (1-2/11): Ολυμπιακός-Τσεντεβίτα 5η αγωνιστική (8-9/11): Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 6η αγνωιστική (15-16/11): Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 7η αγωνιστική (22-23/11): Ολυμπιακός-Εφές 8η αγωνιστική (29-30/11): Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός 9η αγωνιστική (6-7/12): Τσεντεβίτα-Ολυμπιακός 10η αγωνιστική (13-14/12): Ολυμπιακός-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.
«Αγκαλιά» με την παραμονή της στην Premier League είναι η Λιντς μετά το 3-1 επί της ήδη υποβιβασμένης Μπέρνλι, χάρη στην οποία έφτασε στο +9 από την 18η Τότεναμ που παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη.
Αν και χωρίς τον τραυματία Ταβάρες στη διάθεσή της, η Ρεάλ επικράτησε και στο 2ο παιχνίδι στην Ισπανία της Χάποελ Τελ Αβίβ (102-75) κι έκανε το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ. Σούπερ Γκαρούμπα και Καμπάτσο
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ιγκόρ Τιάγκο μπορεί να επέκτεινε τον Φεβρουάριο το συμβόλαιό του όμως τέσσερις ομάδες ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν και κοστολογείται 80 εκατ. ευρώ
Νικηφόρα πρεμιέρα για την η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στα προκριματικά του World Cup που διεξάγονται στο Ρότερνταμ καθώς νίκησε σχετικά εύκολα την Ιταλία με 15-11. Από 3 γκολ Πλευρίτου και Σάντα.